Szlovákia: korábbi pápai és pécsi játékos is a DAC-nál

Vágólapra másolva!
2014.03.03. 08:55
Minden akadály elhárult, a szlovák élvonalban szereplő DAC futballistája lett Szabó Ottó, a Lombard Pápától távozó védő.

A 32 esztendős, magyar nemzetiségű szlovákiai védő 2012 nyarán igazolt Pápára Győrből, ám most elhagyja az NB I-et, és Dunaszerdahelyre költözik.

A balhátvéd már be is mutatkozott régi-új csapatában, az MFK Kosice elleni bajnokin (0–0) végig a pályán volt.

A háromszoros szlovák válogatott Szabó két etapban több klubnál is megfordult Magyarországon (MTK, FC Sopron, Debrecen, Vasas, Győr, Lombard), 150 NB I-es mérkőzésen 7 gólt szerzett.

Ami a hétvégi mérkőzést illeti, nem csak Szabó neve lehet ismerős a csallóközi csapatban. A kezdőcsapat tagja volt a horvát belső védő, Andrej Causic és a szlovák kapus, Pavol Penksa is.

Causic tavaly nyáron távozott a Pécsi MFC-től, azóta nem volt csapata, míg Penksa 2012 és 2013 nyara között védett Magyarországon, ő a ZTE labdarúgója volt.

A DAC 20 forduló után 11 ponttal az utolsó helyen áll a 12 csapatos ligában, a cél természetesen a kiesés elkerülése. Ez nem lesz könnyű, hiszen az utolsó előtti helyezett FC Nitra is 11 ponttal áll, és a DAC-tól – fogadási csalások miatt – a szezon végén hat pontot levonnak. A szlovák bajnokságban az utolsó helyezett búcsúzik az élvonaltól.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik