Szász Kittit szemmel is nehéz volt követni

Vágólapra másolva!
2014.05.11. 12:34
Hangos taps, leesett állak és hitetlenkedő közönség. Talán így lehetne legkönnyebben összefoglalni azt a reakciót, amit a háromszoros freestyle-világbajnok, Szász Kitti váltott ki a közönségből a Telekom labdarúgó-diákolimpia budapesti döntőjében. A csinos lány a torna megnyitóján illusztris társaságban dekázott, hiszen Mészöly Géza, az U19-es magyar labdarúgó válogatott szövetségi kapitánya, valamint az olimpia ezüstérmes öttusázó, Balogh Gábor volt a partnere.
A labdazsonglőr lány elvarázsolta a fiatalokat (Fotó: Szabó Miklós)
A labdazsonglőr lány elvarázsolta a fiatalokat (Fotó: Szabó Miklós)

 

„Tavaly keresett meg a Telekom azzal az ötlettel, hogy lépjek fel a diákolimpia döntőjében, én pedig örömmel mondtam igent a felkérésre – mosolygott Szász Kitti. – A bemutatók előtt mindig izgulok picit, de amikor elkezdődik a show, már csak a labdára koncentrálok, mindegy, hogy két ember figyel, vagy több ezer. Fontosak a visszajelzések, számomra az határozza meg a fellépés sikerességét, hogy mekkora tapsot, hány füttyöt kapok.”

Ha valóban ez a döntő, akkor Kitti fellépése sikeresnek mondható, mert a labdazsonglőr lány önálló bemutatót is tartott, az elismerés pedig nem maradt el. A Kitti köré sereglő gyerekeknek olykor szemmel is nehéz volt követni a labda útját, kevés olyan trükköt lehet végrehajtani a labdával, amit ne mutatott volna be. A show-t ráadásul interaktív bemutatóvá változtatta, hiszen a kíváncsian figyelő gyerekeket is bevonta a dekázásba, sőt, később tanácsokat is adott a fiataloknak.

„Az új trükkök tanulása és a meglévők gyakorlása egyaránt fontos. Nehezen tanulok meg egy új driblit, igaz, ha egyszer elsajátítom, később bombabiztosan tudom előadni. A megtanult trükköket aztán már csak csiszolgatni kell, bár ez a folyamat a vizsgaidőszak miatt most hátrébb csúszott az életemben. Tizenkét vizsga vár rám, így most csak napi egy órát tudok készülni, de utána visszatérek a három-négy órához.”

Bizony, a vizsgaidőszak miatt besűrűsödtek Kitti napjai, így vélhetően kihagyja a legközelebbi freestyle-versenyt, amely a belgiumi Európa-bajnokág lenne. Az augusztus eleji, libereci világbajnokságon azonban már mindenképpen szeretne részt venni, valamint a november 11–16. között rendezendő, nem hivatalos vb is szerepel a tervek között, amelyre Brazíliában kerül sor.

„A versenyek előtt rendre az utolsó pillanatban kezdek készülni, igencsak last minute ember vagyok. Nem sok időt hagyok magamra, általában két hónapot szoktam készülni a soros versenyre, remélem, ezúttal legalább négy hónapon keresztül tudok majd edzeni. Hogy mivel készülök? Sajnos a futballmeccsek alatt nem látok olyan trükköket, amiket átvehetnék, de napi szinten követem a freestyle-történéseit, mindig nézem a legújabb videókat, trükköket, igyekszem elsajátítani vagy kicsit átalakítani őket, hogy még jobbak legyenek.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik