UTE: Dunakeszi elutasította a pályaépítési tervet

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
2013.07.25. 19:24
A Nemzeti Sport értesülései szerint Dunakeszi önkormányzatának képviselő-testülete megtárgyalta és elutasította az Újpesti Torna Egylet kérelmét. Az UTE tíz labdarúgópályát épített volna az önkormányzati tulajdonú reptéren.

Mint arról a Nemzeti Sport beszámolt, az UTE azzal a tervvel fordult a város önkormányzatához, hogy tizenöt évre kibérelné Dunakeszi repterét, ahol tíz pálya épülne, hogy az utánpótláskorú játékosoknak legyen hol készülni, illetve meccset játszani. A beruházás tervezett költsége 800 millió és egymilliárd forint között mozgott.

„Az Újpesti Torna Egylet a labdarúgásban kizárólag utánpótlás neveléssel foglalkozik, az összes létező korosztályban indít csapatot a különböző bajnoki kiírásokban. Az UTE nem valami ellen, hanem valamilyen nemes cél mellett, minden hasonlóan nemes céllal együttműködve kívánja megvalósítani a fejlesztéseit. Nem szándéka a Dunakeszin nagy tradíciókkal működő repülő egyesület működésének akadályozása. Az Önkormányzattal való előzetes tárgyalásokból, és a szakma érveinek figyelembe vételével arra az álláspontra jutott, hogy az összesen 93 hektár nagyságú területből 10 hektár futballakadémia létrehozására nem lehetetleníti el a repülést Dunakeszin. Éppen ellenkezőleg, a terület fejlesztésével, sokszínű kihasználásával az ott megjelenő gyermekek és szüleik érdeklődését is felkeltheti a repülés iránt, a Dunakeszi lakosság pedig egy többlet sport rekreációs szolgáltatáshoz jut az érintett ingatlanon" – tudatta szerdán megjelentetett közleményében az UTE.

 

Ezek is érdekelhetik
Legfrissebb hírek