Sisa: Százból egyszer a Real Madrid ellen is nyernénk

Vágólapra másolva!
2012.09.16. 10:51
null
Oláh Gábor (béke)bíró: a játékvezetőnek a haragos Torghelle Sándort (pirosban) és Igor Galt kellett szétválasztania <br />(Fotó: Mirkó István)
A labdarúgó NB I-ben tegnap négy mérkőzést játszottak. Az MTK ismét nyert, ami után Garami József elmondta, hogy nem reális, hogy vezetik a tabellát. Sisa Tibor szerint megérdemelten szereztek pontot Fehérváron.

VIDEOTON–DVTK 0–0

Paulo Sousa, a Videoton vezetőedzője szerint nem volt tudatos, hogy csapata az első félidőben visszafogottan támadott.

SUAZO MÁR EDZETT A CSAPATTAL?

A Videoton részéről nem kaptunk megerősítést pénteki információnkra, mely szerint a klub kapcsolatban áll David Suazo hondurasi csatárral. A 32 éves, legutóbb a Catania együttesében futballozó támadó kapcsán Szabó Gergely sajtófőnök az eddigi fehérvári protokollnak megfelelően reagált, ami annyit tesz, hogy csak abban az esetben szolgál a Videoton információval, ha az adott játékos már aláírta székesfehérvári szerződését.

A DVTK elleni bajnoki lefújását követően a Videoton cserejátékosai mellett két ismeretlen futballista is a centerpályán edzett. Egyikük megtévesztésig hasonlít David Suazóra, ám a klub részéről kérdésünkre csak annyit közöltek, próbajátékosokról van szó.

„Semmiképp sem mondanám, hogy ez lenne a célunk. Ezzel bizonyos mértékig nem értek egyet, hiszen voltak mérkőzéseink, amikor már az első félidőben is gólt szereztünk, de a statisztika szerint valóban sok találkozón az utolsó negyedórában sikerült gólt elérnünk. Ennek az lehet az oka, hogy a legtöbb csapat keményen beáll védekezni, és ezt nagyon nehéz feltörni. Nem tudunk más tenni, nyomás alatt tartjuk az ellenfelet, s a végére elfárad" – mondta Sousa, aki szerint nem befolyásolta a csapat játékát, hogy a Genk megfigyelője megtekintette a csapatot ezen a mérkőzésen.

„Ezen a szinten már nagyon nehéz bármit is titokban tartani. Nem hiszem, hogy sok újdonsággal szolgáltuk volna, a mai világban már beszerzik a klubok a korábbi meccsek felvételeit."

Sisa Tibor, a DVTK vezetőedzője szerint megérdemelték az egy pontot.

„Európa-liga-főtáblás együttes volt az ellenfelünk. Nem egy pontért jöttünk, ennyit kaptunk. Megérdemeltük, megharcoltunk, tettünk annyit érte. Nem szoktam kétértelműen fogalmazni. Ha a Real Madriddal találkoznánk, akkor is tartanám, hogy százból egyszer biztosan nyernénk. És bíznék benne, hogy az a nap az aktuális meccsnap lesz. A Videoton ellen is bíztam a sikerben. Egy pontot szereztünk. Reálisan értékelve: a győzelem túlzás lett volna...

MEGDOLGOZTUNK AZ EGY PONTÉRT, AMIT MEGÉRDEMELTÜNK – SISA

MVM PAKS–SIÓFOK 4–1

„Olyan volt ez a meccs, amilyet vártam. Tudtam, hogy a Siófok szervezetten védekezik, így a kulcsszó a türelem volt. A szünetben is arra hívtam a játékosok figyelmét, hogy a mérkőzés kilencven percig tart, ha a nyolcvankilencedikben rúgjuk a győztes gólt, azzal sincs baj. Szerencsére minőségi futballisták ülnek a kispadon. Olyanok, akik beszállnak, és egy-egy villanással képesek eldönteni a meccset. Mint például Vayer Gábor. Ráadásul Tököli Attila már kifárasztotta a védelmet, így könnyű dolgunk volt a végén" – vélekedett Tomiszlav Sivics, a Paks vezetőedzője.

Horváth Károly, a Siófok szakmai igazgatója szerint a szünet előtti játékkal nem volt gond, aztán...

„Az első félidei produkciónkra nem is lehet panaszom, a gond az, hogy a másodikban nem tudtuk megismételni. A Paksnak már csak azért is gratulálnom kell, mert nagyszerűen kihasználta a hibáinkat. Ahogy mondani szokás, szegény embert az ág is húzza, nem elég, hogy sok a sérültünk, mérkőzés közben is kényszerűségből kellett váltanom. Már akkor éreztem, hogy baj lesz.

A szakember szerint Fodor Marcell nem tudta megoldani a rábízott feladatot, nem tudta hatástalanítani a csereként beállt Simon Attilát.

„Az ő lábában kevés meccs van, és ennek is betudatható, hogy sajnos képtelen volt megoldani a rábízott feladatot"

KTE-PHOENIX MECANO–LOMBARD PÁPA 1–2

„Végre nem mi kaptuk az első gólt, és miután megszereztük a vezetést, bíztam a jó folytatásban. Szerettük volna nyomás alatt tartani az ellenfelünket, csakhogy az egyenlítést követően görcsössé vált a játékunk. A Pápa jól kihasználta, hogy feltoltuk a védekezésünket, mi pedig hátul bosszantó hibát követtünk el" – mondta Török László, a KTE vezetőedzője.

A szakember szerint az a Kecskemét, amely remek támadójátékkal szurkolók sokaságát állította korábban maga mögé, csak a szünet előtt volt látható.

„Az a csapat csak az első negyvenöt percben volt látható. A szünet előtti teljesítményünk megfelelő volt, az egyenlítés után azonban megrogytunk, és nem azt játszottuk, amit az öltözőben megbeszéltünk.

A Lombardot irányító Zsivóczky Gyula a jó kezdés után bízik a sikeres folytatásban.

„Nagyon örülök, hogy három pontot szereztünk. Az igazság az, hogy a Kecskemét az első félidőben fölénk kerekedett, ekkor nemigen tudtunk mit kezdeni a gyors játékosaival. A félidőben rendeztük a sorainkat, jól sikerültek a cseréink, és a vezetés megszerzése után már biztosan éreztem, hogy ezt a meccset megnyerhetjük. Tudtuk, hogy nehéz összecsapás vár ránk, ám azzal is tisztában voltunk, hogy egy esetleges győzelemmel három-négy helyet is feljebb ugorhatunk a bajnoki táblázaton. Ennek a sikernek azonban egyedül akkor lesz értéke, ha legközelebb, hazai pályán a pécsieket is legyőzzük" – vélekedett Zsivóczky, aki így győzelemmel mutatkozott be a csapat kispadján.

MTK–EGER 3–0

„Az első félidőben akadozott a játékunk. Mind a két csapat a tizenhatosig jutott, ott elfogyott a tudomány. Igazságos döntetlennel zártuk a félidőt. A szünet után nagy erőkkel rohamoztunk, és ez meghozta a gyümölcsét. Csak dicsérni tudom a játékosaimat, hiszen ekkortól már szépen, helyenként látványosan futballoztak. Arra egyébként számítottam, hogy Kanta Józsefet végig követi majd egy egri védő. Szerencsére ez sem törte meg a játékunk ritmusát, a végén teljesen megérdemelten, magabiztosan nyertünk" – mondta a listavezető MTK-t irányító Garami József.

„Vezetjük a tabellát, de nem ez a mi helyünk. Meg kell becsülnünk, amit eddig elértünk, ez alap lehet a folytatásra. Nehéz csaták várnak ránk, legközelebb például Szombathelyen lépünk pályára. Lendületbe jöttünk, de tisztában vagyunk vele, hogy az MTK-nak hol a reális helye."

„Az első félidőben jól játszottunk, sokat volt nálunk a labda, stabilan védekeztünk, egyenrangú partnerei voltunk az MTK-nak. Foghatnám akár a fáradtságra is, hogy összeroppant a csapat, hiszen olyanok vagyunk, mint egy vándorcirkusz, utazunk állandóan, nincs hazai pályánk, illetve van, csak ott nem engednek minket játszani. De nem ezért vesztettünk. A jobb oldalunk eddig stabilnak tűnt, ám ezen az estén ott is rengeteget hibáztunk. A vége sima MTK-győzelmet hozott, gratulálok a kék-fehéreknek" – osztotta meg gondolatait immár Simon Antal, az Eger vezetőedzője.

AZ ÁLLÁS
1. MTK Budapest 7 5 2 13–4 +9 17
2. Videoton FC 7 4 2 1 9–5 +4 14
3. Győri ETO 6 4 1 1 15–9 +6 13
4. DVSC-Teva 6 4 1 1 10–5 +5 13
5. Budapest Honvéd 6 4 1 1 10–6 +4 13
6. Diósgyőri VTK 7 3 2 2 6–7 –1 11
7. MVM Paks 7 2 3 2 13–11 +2 9
8. Ferencváros 7 2 3 2 10–9 +1 9
9. Haladás 7 2 2 3 11–9 +2 8
10. Lombard Pápa FC 7 2 2 3 7–9 –2 8
11. Kaposvári Rákóczi 7 2 2 3 5–9 –4 8
12. Pécsi MFC 6 1 3 2 5–6 –1 6
13. Újpest FC 7 1 3 3 6–8 –2 6
14. Egri FC 7 1 2 4 7–13 –6 5
14. Kecskeméti TE 7 1 2 4 7–13 –6 5
16. Siófok 7 1 6 6–17 –11 1
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik