Rudolf: Még vártam volna a pályára lépéssel

Vágólapra másolva!
2012.12.21. 08:02
null
Rudolf Gergely (balra) most már teljesen egészségesen<br />dolgozhat a diósgyőri sikerekért (Fotó: Czerkl Gábor)
Az egyik, ha nem a legjobb magyar csatár – ez az általános vélemény Rudolf Gergelyről. A nyíregyházi fiatalember Franciaországban nevelkedett, ott kapta a futball alapjait, majd Debrecenben lett kész válogatott labdarúgó. Aztán jött Olaszország, Görögország, ám a karrier íve itt új fordulatot vett. Vajon a tavasszal milyen Rudolf Gergelyt láthatunk hosszú sérülése után Diósgyőrben? Sikerül-e visszatérnie a válogatottba?

– Tökéletesen meggyógyult?
– Úgy tűnik – mondja a DVTK 23-szoros válogatott csatára, Rudolf Gergely. – Nincs fájdalom, nincs gátló tényező, a januári felkészülést százszázalékos állapotban kezdhetem.

– A DVTK hullámzó teljesítményt nyújtott, várakozáson alul szerepelt, és önt afféle megmentőként fogadták. Megmentőként, aki majd visszahozza, visszalopja a régi sikereket a zsúfolt DVTK-stadionba.

– Magam is azért szerződtem Diósgyőrbe, mert a klubnál valóban komoly célokért lehet küzdeni. Ami pedig a visszatérésemet illeti... Nos, mindenki sürgette a pályára lépésemet, ami egyrészt jó érzés volt, hiszen bíztak bennem, másrészt óriási nyomást helyezett rám. Nem tagadom, ha rajtam múlik, még vártam volna a pályára lépéssel. Vártam volna, mégpedig azért, nehogy rásérüljek.

– És rásérült?

– Sajnos igen.

– Ki hibázott?

– Elsősorban én, hogy hagytam magam befolyásolni. Nem ezt beszéltük meg a szakmai stábbal. Más forgatókönyv szerint kellett volna történniük a dolgoknak, ám ezen már kár rágódni. A csapatba jelöltek, nekem pedig az a dolgom, az a kötelességem, hogy játsszak. Ezért fizetnek. De mondom, most már jól vagyok, talán túl vagyok a nehezén.

– Biztos, hogy jó döntés volt hazajönni?

– Túl sokat hagytam ki. Tavaly szeptemberben sérültem meg a lágyékomnál, négy hónap pihenőre kényszerültem. A Panathinaikosz játékosa voltam, bár ne lettem volna, ne lettem volna Athénban.

– Ezt most miért mondja?

– Azért, mert Görögországban – és ezzel most nem mondok újat – a válság elképesztő méreteket ölt. Ezt mi, futballisták a saját bőrünkön tapasztaltuk naponta. Nem fogja elhinni, de például az AEK Athénnál két évig nem adtak fizetést a játékosoknak. Nálunk, a Panathinaikosznál ez mindössze egy esztendeig tartott. S mivel anyagi nehézségek közepette éltünk, komoly, profi szintű rehabilitációra nem jutott. Pedig nekem akkor erre lett volna szükségem. Profi orvosi stábra, igazi szakemberekre, akik segítik a gyógyulásomat.

– Ezért jött el Athénból?

– Ezért is. Ott minden a pénz körül forog. A játék sokszor másodlagos. Ez alól talán csak az Olympiakosz a kivétel, olykor irigyeltem is Megyeri Balázst a válság közepette is tiszta, rendezett viszonyokért. Magam döntöttem a váltás mellett és hagytam el a Panathinaikoszt.

HA ARRA IS KÍVÁNCSI, RUDOLF GERGELY MIT GONDOL A VÁLOGATOTTBELI SZEREPLÉSRŐL, ILLETVE MIT VÁR A DIÓSGYŐRTŐL A BAJNOKSÁGBAN, KERESSE A NEMZETI SPORT PÉNTEKI SZÁMÁT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik