Rebrovnak sikerült a Fradival az, ami Dollnak és Moniznak nem

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.08.27. 15:00
null
Rebrov győzelemmel mutatkozott be, de csapata alaposan megszenvedett Mezőkövesden a sikerért (Fotó: Dömötör Csaba)
A labdarúgó NB I 6. fordulójából a hétvégén elhalasztották ugyan a Mol Vidi–Újpest mérkőzést, azért így is csokorba szedtük a hétvége „legjeit" Szerhij Rebrov ferencvárosi debütálásától, Hajdú B. István „aranyköpésén" és a kispesti Danilo Debrecen elleni alakításán át a fordulóhoz köthető, folytatódó és megszakadó sorozatokig.


A HÉT BEMUTATKOZÓI ÉS A HÉT CSERÉJE

Kategóriánkban mindenképp az élre kívánkozik a Ferencváros új vezetőedzőjének, az ukrán Szerhij Rebrovnak a bemutatkozása, aki a mezőkövesdi, 1–0-ra megnyert bajnokival nyitott új korszakot a klub életében a több mint négy évig tartó Doll-éra után.

Szerhij Rebrov elődje, Thomas Doll 2014. március 2-án mutatkozott be az NB I-ben, a Ferencváros 1–1-es döntetlent játszott a Győri ETO-val. Doll négy nyeretlen bajnokival nyitott. Doll elődje, Ricardo Moniz (most a megbízott edzőként kinevezett Máté Csabát átugorjuk) a Honvéd elleni 0–2-vel kezdett. Az FTC legutóbbi, bajnoki győzelemmel nyitó állandó kinevezéssel dolgozó szakvezetője Détári Lajos volt: 2011. szeptember 11-én a Fradi 2–0-ra legyőzte a Zalaegerszeget.

Tehát Rebrovnak sikerült jobban lehoznia az első meccsét, mint a Fradi legutóbbi két külföldi edzőjének, akik közül Moniz a 2012–2013-as szezonban a 4. forduló után (a Fradi újpesti vereségét követően) a 9. helyen vette át a csapatot, amellyel az idény végén az 5. helyen zárt, míg Doll a 2013–2014-es idényben az 5. helyen vette át az együttest a 18. fordulótól, és bronzérmeig vezette a tavasszal. Most Rebrov az élen álló Fradihoz érkezett öt kör után és 28 fordulót kapott arra, hogy a végére élen is tartsa a csapatot.

Nem véletlenül kérdezte azt a játékosoktól a mezőkövesdi meccs szünetében, 0–0-nál, hogy ki vezeti a tabellát. Ha nincs Böde Dániel gólja a 91. percben, akkor most már a Honvéd lenne a válasz erre a kérdésre, de Böde megint jött...

Böde a 80. percben lépett pályára Varga Roland helyére, és győztes góljával érdemelte ki a hét cseréje titulust. A 31 éves csatárnak az ötödik bajnoki meccsén ez volt az első gólja ebben a szezonban, viszont a Mezőkövesd ellen a kilencedik bajnokiján a hatodik gólját szerezte, ráadásul a hat gólt a legutóbbi öt meccsen lőtte sorozatban.

Ráadásul a tavaly októberi Mezőkövesd–Ferencváros meccset is 1–0-ra nyerték meg a zöld-fehérek Böde góljával – akárcsak most.

A hét bemutatkozói között Rebrov mellett a Honvéd francia csatárát, David N'Gogot érdemes kiemelni, hiszen a hétvégén debütált az NB I-ben, a 80. percben állt be a DVSC ellen és a 87. percben már gólt is szerzett. Tétmeccsen legutóbb január 28-án talált be a skót Ross Countyban a Glasgow Rangers ellen.

A HÉT ARANYKÖPÉSE


A HÉT ALAKÍTÁSA

A hét alakítása címet több szempontból is kiérdemelte a Honvéd csatára, a brazil Danilo, aki két góljával főszerepet játszott a DVSC elleni 3–0-s győzelemben, ezzel élre állt a góllövőlistán is (ha sikerülne gólkirályként zárnia, egymás után harmadik alkalommal lehetne kispesti gólkirálya az aktuális idénynek Eppel Márton és Davide Lanzafame után).

Más kérdés, hogy ha olyan szigorú játékvezető dirigál a találkozón, mint amilyen a Vidi–AEK BL-selejtezőn Huszti Szabolcsot kiállító Gianluca Rocchi volt, akkor akár már a 4. percben mehetett volna az öltözőbe, miután tisztán bokán rúgta Erik Cikost, de megúszta sárga lappal. Pedig az M4 Sport Góóól című műsorában Danilo maga is elismerte, hogy akár ki is állíthatták volna azért a belépőért, és azt is elismerte, hogy a második gól előtt nem szabálytalankodtak vele, a megítélt, majd a kapuba „panenkázott" tizenegyes helyett, műesésért, második sárga lappal megint csak piros lapot kaphatott volna Bognár Tamás játékvezetőtől…

KAPUSSORS – A HÉT HŐSE ÉS VESZTESE

A hét hősének és a hét kapusának is nevezhetjük az MTK ukrán kapuvédőjét, Artem Kicsakot, aki a Haladás ellen kivédte Priskin Tamás büntetőjét, a 31. percben egymás után mutatott be két bravúrt, előbb Tamás László fejesét ütötte ki hatalmas vetődéssel, majd a kipattanóból próbálkozó Schimmer Szabolcs kísérletét is hárította.



Milyen a kapussors, a Szombathelyen amúgy közönségkedvencnek számító Király Gábor két gólt kapott az MTK-tól, és a második találat után már azt kellett hallgatnia, ahogy a publikum posztriválisát, a cserepadon ülő Rózsa Dánielt éltette.

A HÉT FOLYTATÓDÓ ÉS MEGSZAKADÓ SOROZATAI

Ha már a Haladás szóba került: megszakadt a vasiak nagy szériája az új stadionjukban. A tavaly novemberben átadott szombathelyi arénában veretlenül megvívott tíz bajnoki után kaptak ki Király Gáborék, az MTK ugyanakkor a harmadik meccsét nyerte meg idegenben, és feljutóként a dobogón áll.

A Puskás Akadémiát emberhátrányban játszva is megverő Paks kilenc nyeretlen bajnoki mérkőzés után tudott győzni. Miközben a PAFC az új idényben még nem nyert, szezonbeli hat bajnokijából a negyediket veszítette el.

NB I, 2018–2019, 6. FORDULÓ
AUGUSZTUS 25., SZOMBATHELYSZÍN
JÁTÉKVEZETŐNÉZŐSZÁM
Bp. Honvéd–Debreceni VSC 3–0Budapest, Új Hidegkuti Nándor StadionBognár Tamás
1765
Kisvárda–Diósgyőri VTK 1–1
Kisvárda, Várkerti Sporttelep Szőts Gergely
2137
Paksi FC–Puskás Akadémia FC 3–2
Paks, Városi Stadion
Farkas Ádám
600
Mezőkövesd Zsóry–Ferencváros 0–1
Mezőkövesd, Városi StadionIványi Zoltán
4015
Szombathelyi Haladás–MTK 1–2
Szombathely, Haladás Stadion
Karakó Ferenc
4117
A Mol Vidi FC–Újpest FC mérkőzést elhalasztották.
TABELLA •GÓLLÖVŐLISTA
AZ ÁLLÁS
1. Ferencvárosi TC65115–4+1116
2. Budapest Honvéd65112–5 +715
3. MTK Budapest641111–9 +213
4. Debreceni VSC62318–8 0 9
5. Mol Vidi FC4229–2 +78
6. Újpest FC51315–6 –16
7. Paksi FC61327–9 –26
8. Mezőkövesd Zsóry FC51225–5 0 5
9. Diósgyőri VTK61235–10 –55
10. Szombathelyi Haladás61148–12 –44
11. Puskás Akadémia FC6247–11 –42
12. Kisvárda6242–13–112

A Mol Vidi FC–Mezőkövesd és a Mol Vidi FC–Újpest FC mérkőzést elhalasztották, későbbi időpontban játsszák le.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik