Prukner: Megszabadultunk a lelki tehertől

Vágólapra másolva!
2010.10.01. 12:01
null
Rósa Dénes (jobbra) két játszó csapat jó meccsét és a Fradi győzelmét várja az örökrangadótól <br />(fotó: Szabó Miklós – archív)
P&eacute;ntek este az Albert-stadionban a 199. &ouml;r&ouml;krangad&oacute;t rendezik a Ferencv&aacute;ros &eacute;s az MTK Budapest labdar&uacute;g&oacute;csapata k&ouml;z&ouml;tt. A tabell&aacute;n jelenleg a m&aacute;sodik helyezett k&eacute;k-feh&eacute;rek &aacute;llnak jobban, de Prukner L&aacute;szl&oacute; egy&uuml;ttese egy győzelemmel előzhet.

Beharangozónkat kezdjük a két csapat történelmével, már csak azért is, mert jeles alkalom lesz a ma esti összecsapás: a Ferencváros kereken 100. alkalommal fogadja a MTK-t. A két együttesnek mindent összevetve ez lesz a 199. bajnoki mérkőzése, és a kiegyenlített viszonyokra jellemző, hogy a gólkülönbség mindössze egy találattal billen a fradisták javára (311–310). A zöld-fehérek pályaválasztásával az eddigi 99 találkozón 48 FTC- és 32 MTK-siker született, 19 döntetlen mellett.

NB I-ES ADATBANK – KATTINTSON A   KÉPRE!
NB I-ES ADATBANK – KATTINTSON A KÉPRE!

Az MTK legutóbb 2002. szeptember 1-jén nyert az Üllői úton (1–0), azóta hazai pályáján az FTC hat alkalommal is legyőzte az MTK-t, legutóbb tavaly ősszel 2–1-re.

A jelenre rátérve: a tabellán jelenleg a második kék-fehérek állnak jobban, de Prukner László együttese egy győzelemmel megelőzheti őket. Az MTK neve mellett ugyanakkor egy mérkőzéssel kevesebb szerepel, mert a világítás meghibásodása miatt a Kaposvár elleni találkozója a meccs elején félbeszakadt.

„Sajnáljuk, hogy az elmúlt héten elmaradt a Kaposvár elleni mérkőzés, jól illeszkedett a bajnoki ritmusba – mondta az MTK honlapjának Garami József. – Az elmúlt időszakban sikeresen szerepeltünk, ezt szeretnénk a Ferencváros ellen is folytatni. A Fradi-pályának van egy olyan atmoszférája, amelyre várva játékosaim is ambiciózusan készülnek.”

„A Ferencváros sok kritikát kapott, de ha a tabellára tekintünk, akkor azt látjuk, hogy 13 pontja van, és egy győzelemmel a közvetlen élmezőny tagja lehet. Jó és bőséges a játékosanyaga, és ami még nagyon lényeges, hogy a szurkolókkal is helyreállt a viszony, így a B-közép ismét a zöld-fehérek 12. embere lehet. A Vasas ellen nagyon hajtottak, gondolom, hogy hazai pályán hatványozottan igyekszenek majd bizonyítani. Remélem, hogy ennek ellenére sikerrel zárjuk a meccset!” – nyilatkozta a vendégek szakvezetője, aki korábban megfordult a zöld-fehérek kispadján is.

Prukner László, a Ferencváros vezetőedzője is kiélezett, jó mérkőzésre számít. „Az MTK egy jól működő szisztémára épülő csapat, amelyből ha kikerül két-három, de akár négy-öt fogaskerék, szinte azonnal pótolni tudják. Egy kreatív focit játszó együttes ellen kell készülnünk, amely jól kezdte a bajnokságot, jó passzban van, ezért nagyon nehéz meccsre számítok, háromesélyes a találkozó. Bízom benne, hogy a Vasas ellen aratott siker után megszabadultunk a lelki tehertől, és a Fáy utcában nyújtott teljesítményhez hasonló produkcióra leszünk képesek. Nem könnyíti meg a dolgunkat, hogy Marek Heinz és Djordje Tutorics játékára továbbra sem számíthatok” – nyilatkozta Prukner klubja hivatalos honlapjának.

Rósa Dénes, a hazaiak egyik kulcsembere amondó, mindegy hogyan, csak győzzenek. „Két játszó csapat lép majd pályára, ezért azt gondolom, hogy a szurkolók jó meccset láthatnak majd. Számomra mindegy, hogy André Schembri rúgja a gólt, én, vagy éppen Balog Zoli dobja, a legfontosabb, hogy nyerjünk. A Vasas ellen visszatértünk a jó útra, ezen szeretnénk továbbhaladni” – nyilatkozta az elmúlt három Ferencváros–MTK örökrangadón két gólt szerző Rósa Dénes. (Más kérdés, hogy Balog hiába dobna gólt, az érvénytelen lenne, hacsak bele nem érne valaki a labdába...)

 GÓLZÁPOROS IDŐT JÓSOLNAK PÁPÁRA

A forduló nyitó mérkőzésén a Lombard Pápa 19 órától a listavezető Videotont fogadja. A számok alapján arra lehet következtetni, hogy gólzáporos találkozó várható, ugyanis a bajnokságban az éllovas után a Veszprém megyeiek szerezték a legtöbb gólt (Videoton: 17, Pápa: 16). Nem mellesleg, ha a hazaiak nyernek, akkor akár a dobogóra is felléphetnek – a 11. helyről...

 A bajnokság állását itt tekintheti meg!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik