Pontok és bejglik – Somogyi Zsolt jegyzete

SOMOGYI ZSOLTSOMOGYI ZSOLT
Vágólapra másolva!
2017.12.10. 23:31

Első a Fradi, második a Vidi.

Így telelünk.

Így telelünk.

A tabella alatt ott a megszokott keretes: a következő forduló műsora, Fradi–Honvéd, Videoton–Vasas, no de ez arrébb van, addig együnk egy kevés bejglit… Szóval a végére nagyon belelendült az FTC, összeesett kissé a Vidi, a téli szünet elején lesz idő megnyugodni, visszatekinteni, mi minden és mi miért történt július óta.

Három pont a különbség köztük, ami nem sok, tizennégy meccs van még hátra, ám mert a Debrecen hét ponttal van a Vidi mögött, nem nagy bátorság kijelenteni: az aranyérem a zöld-fehérek vagy a piros-kékek nyakába kerül. A legtöbben a szezon előtt is ezt jósolták, de van itt egy fontos szempont, amely a két klub versenyfutásában új elem. Legutóbbi bajnoki címe alkalmával mindkét csapat már az ősszel olyan tetemes előnyre tett szert, hogy a tavasszal nagyobb hullámvölgy is belefért itt is, ott is – ehhez képest 2017. május végén a 33. (utolsó) fordulóban, az egymás elleni meccsük második félidejében esett góllal lett bajnok a Honvéd a Vidi előtt. A magyar szinten legerősebbnek mondható két klub valódi versenyfutására mostanáig várni kellett, mert amikor a Fradi menetelt, a Vidinek volt halvány szezonja, legutóbb pedig az FTC gyengélkedett – ezúttal viszont jó tavaszt ígér e két együttes szoros, izgalmas párviadala.

Ha rajtam múlna, az utolsó pillanatig esélyes lenne mindkettő, ettől ugyanis minden mérkőzés, sőt minden edzés maximális koncentrációt igényelne mindenkitől, és ha emiatt nem is lesz minden magyar játékosból Messi vagy Ronaldo, önmagukból a legtöbbet hoznák ki – ami a munkamorálban, az elvégzett munkamennyiségben, a meccsen mutatott futóteljesítményben, a küzdeni tudásban okvetlenül jelentkezne (ha a színvonalban nem is feltétlenül), ezenkívül a kis pontkülönbség nyomás alá helyez minden ferencvárosit és székesfehérvárit (nem csak játékosokat). Ez tartson minél tovább! Ennek ugyanis nem csupán a kívülállók, a klubok is örülhetnek, érdekesebbé, eladhatóbbá tenné az NB I-et. Ha van tét, a magyar meccs is vonzóbb lesz, emlékezzünk csak a hosszú sorokra a Bozsik József Stadion pénztárainál napokkal a bajnoki döntő előtt. Szóval a szoros verseny híve vagyok.

Erre most van esély – a konkurencia ösztönözze mindkét oldalt jobb minőségű munkára, és akkor izgalmas focitavasz elé nézhetünk.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik