PMFC: Véber a saját fegyverével lepné meg az MTK-t

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.07.24. 20:19
Véber György, a labdarúgó NB I-ben szereplő PMFC vezetőedzője hazai közönség előtt győzelemmel mutatkozna be új csapatával. A legutóbb Mezőkövesden dolgozó szakember saját fegyverével lepné meg az MTK-t, de kulcsfontosságúnak tartja majd a középpályás-védekezésüket is.

„Mindig nagyon fontos a bajnoki rajt, ez esetemben hatványozottan igaz, ugyanis először vezethetem csatába a PMFC-MATIAS-t, ráadásul rögtön hazai pályán. Új szezon, új a vezetőedző, és van néhány új játékos is, ezért csak a győzelem az elfogadható. Egy jó rajt megteremtheti a lehetőséget a további jó szereplésre. A felkészülés rövidsége miatt pedig érzelmileg is sokat adhat egy siker, ráadásul nem mellékesen három pontot is kapnánk érte. Az MTK elleni találkozót ezért mindenáron meg kell nyernünk" – beszélt a bajnoki rajt fontosságáról a PMFC vezetőedzője, Véber György a pmfc.hu-nak.Véber György a pmfc.hu-nak.

„A budapesti kék-fehérek gyors passzos középpályásjátékát kell megakadályoznunk. Garami Józsefék többnyire erre építkeznek, ez a legnagyobb erősségüket. Amennyiben ezt kiiktatjuk, akkor akár a saját fegyverüket is ellenük fordíthatjuk. Az ugyanis a tapasztalatom velük kapcsolatban, hogy a védekezés nem igazán az ő asztaluk. Ha valaki dinamikusan és kombinatívan futballozik, akkor azon a csapaton nehezen tudnak fogást találni. A kulcs a középpályás-védekezésünk lesz: párharcokra és test test elleni játékra kell kényszerítenünk az MTK középpályássorát" – vázolta a várható forgatókönyvet az új szakvezető.

Véber György mellett Szatmári Lóránd beszélt az előttük álló feladatokról:

„Nagyon jó szezont futottunk legutóbb, ezúttal azonban szeretnénk túlszárnyalni önmagunkat. Úgy látom, az öltözőben mindenki éhes a sikerre, így a csapategység ebben az idényben is nagy erősségünk lehet. A vágyak útjának első állomása az MTK elleni szezonnyitó mérkőzés lesz. Ismerjük a játékukat, és konkrétan a keretüket is. Személy szerint is jól tudom, ki mire képes. Az lesz a legfőbb célunk, hogy szombaton itthon tartsuk a három pontot."

A PMFC szombat 18.30-kor fogadja az MTK-t.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik