PMFC: százból két ember éli túl azt, ami Uzomával történt

Vágólapra másolva!
2014.10.28. 16:32
null
Uzoma néhány hete még az életéért küzdött, most már újra futballozna (Fotó: Szabó Miklós)
Eke Uzoma, a labdarúgó NB I-ben szereplő Pécsi MFC középpályása nemrég életveszélyes állapotba került, miután kiderült, perforál a vakbele. A nigériai játékos október 12-én került kórházba, ám azóta a nehezén már túl van. Most már csak azzal foglalkozik, hogy minél előbb visszatérhessen a pályára, de elmondása szerint százból csak két ember éli túl azt, ami vele történt.

„Másfél hete engedtek csak ki a kórházból, az orvosok állandóan azt hajtogatták nekem, hogy hihetetlen szerencsés vagyok – mondta Uzoma a pmfc.hu-nak. – Akkor fogalmam sem volt, mi történik velem, csak vittek egyik teremből a másikba. Utólag közölték, százból csak két ember él túl egy ilyen károsodást, mert a vakbél-perforáció után még tüdőgyulladást is kaptam. Isten velem volt, ezért mindennap hálát adok neki, hogy megmentette az életem.”

Bár elsőre úgy tűnt, Uzoma az idén már nem térhet vissza a Pécsbe, a középpályás elmondása szerint már november végén pályára akar lépni.

„A legutóbbi tesztemen minden rendben volt, csütörtökön még vár rám egy kivizsgálás, és ha az orvos engedi, én már pénteken tornáznék egy kicsit. Lassanként pedig egyre erőteljesebb mozgásokba kezdenék. Teljesen jól érzem magam, de csak akkor erőltetném meg a testem, ha erre a szakemberek is engedélyt adnak.”

„Tudom, hogy nem vehetem félvállról ezt a helyzetet, pedig a dokiknak már két hete azt mondtam, engedjenek ki, mert játszani akarok a Fradi ellen. Nagyon rossz érzés volt tehetetlenül feküdni, mert tényleg hozzá akarom tenni a magamét a csapat teljesítményéhez. Most azon dolgozom, hogy minél hamarabb visszatérhessek a többiek közé.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik