PMFC: „Supka követelésénél fontosabb dolgunk is van”

Vágólapra másolva!
2014.04.04. 10:38
Egyelőre nincs napirenden a Supka-ügy. Röviden így lehetne összefoglalni a PMFC reakcióját a Nemzeti Sportban csütörtökön megjelent hírre, amelyben dr. Bíró György, a jelenleg Sopronban dolgozó Supka Attila jogi képviselője arról beszélt, hogy a baranyai klub 11 millió forinttal tartozik a trénernek.

Az edző az előző szezon őszén irányította a pécsi csapatot, ám az akkori tulajdonos, Matyi Dezső elégedetlen volt a tabellán elfoglalt 14. hellyel, ezért a télen elküldte a szakembert. A szerződésbontás azonban dr. Bíró György szerint egyoldalúan, jogellenesen történt, a bíróság döntése értelmében pedig a klubnak fizetnie kell a milliókat. Eddig ez nem történt meg, sőt az ügyvéd szerint még válaszra sem méltatták őket. Ha ez nem változik, kénytelenek lesznek végrehajtási eljárást indítani a PMFC ellen.

„Egyelőre nem szeretnék reagálni az ügyre – mondta Feleki Attila, a Pécs ügyvezető igazgatója. – Hozzánk eddig nem jutott el olyan jogerős felszólítás, hogy fizetnünk kellene, ha hivatalos dokumentumot kapunk, megtesszük a megfelelő lépéseket."

A nehéz anyagi körülmények miatt nincs könnyű helyzetben a klub, ráadásul ha a végrehajtás megkezdődik, az együttes indulási joga is veszélybe kerül.

Nem ment fel a pulzusom a végrehajtás hallatán – folytatta Feleki Attila. – Természetesen nem engedhetjük, hogy az első osztályú licencünk veszélybe kerüljön, ám jelenleg van fontosabb dolgunk is, mint Supka Attila követeléseivel foglalkozni."

A héten talán lélegzetnyi levegőhöz jutott a klub, miután a vezetőség hétfő délután pénzt utalt a játékosok számlájára. Feleki Attila elmondta, minden korábbi tartozást kiegyenlítettek, igaz, technikai nehézségek miatt négy labdarúgó még nem jutott hozzá a béréhez – ám hamarosan ezt is orvosolják.

LABDARÚGÓ NB I, 23. FORDULÓ
IdőpontMérkőzés (Tv)
Április 4., péntek
17.00
Puskás Akadémia FC–Szombathelyi Haladás (Tv: Sport 1)
Vad II István
19.00
Újpest FC–Ferencváros (Tv: Duna)
Farkas Ádám
Április 5., szombat
14.00
Budapest Honvéd–Diósgyőri VTK (Tv: Duna)
Erdős József
16.00Lombard Pápa–Pécsi MFC (Tv: Sport 1)
Fábián Mihály
16.00
MVM-Paks–MTK Budapest
Iványi Zoltán
18.00KTE-Phoenix MecanoVideoton (Tv: Sport 1)Andó-Szabó Sándor
20.00Debreceni VSC-Teva–Győri ETO FC (Tv: Sport 1)Kassai Viktor
Április 7., hétfő
20.45Kaposvári Rákóczi–Mezőkövesd (Tv: m2)
Szabó Zsolt
TABELLA ♦ GÓLLÖVŐLISTA ♦ MENETREND ♦ EREDMÉNYEK

 

 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik