PMFC: Játszottam otthon, itt sajnos jobb... - Makriev

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.01.29. 22:25
Amint arról beszámoltunk, Dimitar Makriev másfél évre aláírt a labdarúgó NB I-ben szereplő Pécsi MFC-hez. A bolgár támadó most elmondta, miért választotta Magyarországot.

„Legutóbb Hongkongban futballoztam, érdekes élmény volt, de nem igazán találtam a helyemet. Aztán felhívott Robert Jarni, akinek nem tudtam nemet mondani. Szeretek kockáztatni, így azonnal rábólintottam a pécsi ajánlatra. Úgy érzem, jó döntést hoztam" – mondta Makriev a sportonline.bg-nek, majd részletesen is megindokolta döntését.Makriev a sportonline.bg-nek, majd részletesen is megindokolta döntését.

„A hongkongi kitérő után egy szezonra hazatértem Bulgáriába, örülök, hogy most közel vagyok a hazámhoz, de sajnos azt kell mondjam, jelenleg jobb külföldön játszani. Magyarországon sorra húzzák fel a stadionokat, minden adva van, hogy a szebb napokat is megélt magyar futball felvirágozzon, itt jobb a helyzet, mint otthon" – tette hozzá Makriev.

A 31 esztendős bolgár támadó – aki fiatalon az olasz Internazionale keretéhez tartozott, majd futballozott Svájcban, Lengyelországban, Franciaországban, Szlovéniában, Izraelben, Oroszországban és Ukrajnában is – 2009 és 2011 között nyolcszor pályára lépett hazája válogatottjában, és egy gólt szerzett.

„Sokszor elmondtam már, hogy szeretném újra felhúzni a nemzeti együttes mezét. Három hónapja nem futballoztam profi szinten, helyre kell rázódnom, de ha Magyarországon újra belelendülök, semmi sem elképzelhetetlen…” – mondta a bolgár csatár.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik