PMFC: beteg játékosokkal nehézkes felkészülés

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.04.01. 09:33
A Videoton elleni szerdai Magyar Kupa-negyeddöntő visszavágóját megelőző sajtótájékoztatón Robert Jarni, a PMFC vezetőedzője elmondta, több nehézség is hátráltatta a felkészülésüket.

„Az előzetesen eltervezett munkát ugyan el tudtuk végezni a csapattal, de ez sajnos nem érte el a kívánt hatást – idézi a bama.hu a pécsiek kissé csalódott vezetőedzőjét. – Többen is távol voltak az elmúlt napokban válogatott kötelezettségeik miatt, de ha ez nem lett volna elég, a héten többen is elkaptak egy betegséget, így legtöbbször csak tíz-tizenegy játékossal tudtunk edzeni.”bama.hu a pécsiek kissé csalódott vezetőedzőjét. – Többen is távol voltak az elmúlt napokban válogatott kötelezettségeik miatt, de ha ez nem lett volna elég, a héten többen is elkaptak egy betegséget, így legtöbbször csak tíz-tizenegy játékossal tudtunk edzeni.”

A PMFC-re nehéz hét vár, hiszen szerdán a Videoton lesz az ellenfél a fehérvári 2–1-es vereség után a Magyar Kupa negyeddöntőjének visszavágóján, míg szombaton bajnokin látja vendégül a csapat a címvédő Debrecent.

Kérdés, hogy az NB I-ben bennmaradásért harcoló PMFC szakmai stábja mennyire tartja fontosnak a kupaszereplést?

„Legyen elég annyi, hogy a keret minden tagja egyenlő értékű csapattag – fogalmazott sejtelmesen a horvát tréner. – Pár nap alatt két nagyon kemény ellenfél vár ránk, de ennek én személy szerint még örülök is, hiszen jobb csapat ellen sokkal jobb játszani is. Ami a Videoton elleni meccset illeti, nyilvánvaló, hogy az ország egyik legjobb együttese jön hozzánk. Sokan valószínűleg még a második sorukat is elfogadnák az NB I-ben, papíron tehát nem is kérdés, hogy ők az esélyesek. Hála a jó Istennek, a focit nem papíron, hanem a zöld gyepen játsszák. Szeretnénk továbbjutni, és biztosak lehetnek benne a szurkolóink, hogy ezért meg is teszünk mindent.”

Jarni hozzátette, nagyon hálás azért csapatával együtt, hogy az utóbbi időben egyre többen látogatnak ki a PMFC meccseire, és bízik benne, hogy a szerdai, illetve a szombati találkozón is támogatni fogják őket a drukkerek.

„Nagy szükségünk van a szurkolóink támogatására. Ha véletlenül jönne egy hullámvölgy, akkor még jobban! Tudom, hogy az őszihez képest megnőtt a nézőszám, ami jó érzésekkel tölt el, hiszen azért ez pozitív visszajelzés a munkákkal kapcsolatban.”

MAGYAR KUPA
NEGYEDDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ, A SZERDAI PROGRAM

18.00: Újpest FC–Gyirmót (Tv: Sport1)
Az első mérkőzésen: 0–0
18.00: Pécsi MFC–Videoton FC
Az első mérkőzésen: 1–2

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik