nemzetisport.hu 2014.10.24 13:13 Frissítve: 2015.03.01 01:34

PMFC: a Mallorcánál is járt, de Pécsen lenne kulcsember

A 21 éves James Manjrekar múlt héten a Ferencváros ellen mutatkozott be a PMFC-ben az NB I-ben. Most pedig a pécsi szurkolóknak mutatkozott be a kanadai U-válogatott, de már a felnőtt keretbe is meghívott játékos a baranyaiak honlapján, a pmfc.hu-n keresztül.

 

„Kanadai légiósunk, James Manjrekar Roseau-ban született, Dominikán. Családjával azonban kilenc éves korában Torontóba költöztek, így megkapta a kanadai állampolgárságot is. Focistánk kis kitérő után két évvel ezelőtt érkezett meg Pécsre, ahol néhány kupamérkőzést követően múlt hét szombaton léphetett először pályára az NB I-ben, a Ferencváros ellen" – mutatja be a védőt klubja, a PMFC honlapja.

„2012-ben kerültem a PMFC-MATIAS-hoz. Előtte több játékosügynök is figyelemmel követte a teljesítményemet a torontói Sigma FC akadémiáján. Szerepeltem próbajátékon a Real Mallorcánál és Paderbornnál is, ezután hallottam a pécsiek érdeklődéséről és úgy gondoltam, ez egy jó lehetőség lenne az európai karrierem beindításához. Pécsett először az U19-hez kerültem, és szép lassan lépegettem felfelé. Az előző fordulóban pedig már az NB I-ben is bemutatkozhattam. Szeretem Pécset, főleg az itt élő emberek miatt érzem otthon magam. Bár eleinte nagyon furcsa volt megszokni a várost, hiszen jóval kisebb település, mint Toronto, ahonnan jöttem. De az edzők, a játékostársak és a klubnál dolgozók segítettek beilleszkedni. Tényleg jó itt lakni!" – fogalmazott a pmfc.hu-nak Manjrekar, aki a Ferencváros elleni debütálásáról is szót ejtett.

„Csak néhány percet kaptam a vezetőedzőtől, de nagyszerű érzés volt. Nem is nagyon kívánhattam volna jobb alkalmat a debütáláshoz, mint egy ilyen találkozó, hiszen egy új stadionban, a nagynevű FTC ellen játszhattam. Viszont én nem tudtam, hogy pályára léphetek majd, ezért ugyanúgy készültem, mint általában. Nem is sejtettem, hogy megkapom a lehetőséget. Most viszont már alig várom, hogy a hazai közönség előtt is pályára léphessek. Remélem, a Stadion utcai debütálásomkor már a győzelem sem marad el – mondta a szombati, Lombard Pápa elleni meccs kapcsán, majd a hosszabb távú jövőjéről is szót ejtett. – Minden edzésen keményen harcolok és igyekszem követni az edzőim utasításait, hogy készen álljak, amikor számítanak rám. Szeretném beverekedni magam a kezdőcsapatba. Bár még fiatalnak tartom magam, úgy érzem, hétről-hétre tudnék bizonyítani, szerintem a csapat segítségére lennék. Meghatározó focistává akarok válni a PMFC-MATIAS-ban, minél több dicsőséget szereznék a klubnak és a szurkolóinknak. Ami a kanadai válogatottat illeti, örülök, hogy Benito Floro lett a szövetségi kapitány, aki megpróbálja átalakítani az eddigi rendszert. Sokat látott edzőről van szó, a legutóbbi edzőtáborban is rengeteget tanultam tőle. Remélem továbbra is szerepelni fogok a terveiben, mert egy focistának mindig nagy élmény, ha képviselheti a hazáját. Ezért bármikor hívnak, én készen állok!”

LABDARÚGÓ NB I, 12. FORDULÓ
Időpont
Mérkőzés (Tv)
Játékvezető 
Október 24., péntek
19.00
Újpest–Nyíregyháza (Duna Tv)
Erdős József
 
Október 25., szombat
14.00Puskás Akadémia FC–MTK Budapest (M1) Pintér Csaba
 
16.00
Kecskeméti TE–Budapest Honvéd (Sport1) Farkas Ádám   
18.00
Pécsi MFC–Lombard Pápa Iványi Zoltán
 
18.00
Diósgyőri VTK–Dunaújváros PASE (Sport1) Andó-Szabó Sándor
 
20.00Videoton–MVM-Paks (Sport1)
Kassai Viktor
 
Október 26., vasárnap
16.30
Debreceni VSC-Teva–Ferencváros (M1)
Szabó Zsolt
 
18.30
Szombathelyi Haladás–Győri ETO FC (Sport2)
Vad II István
 
A bajnokság állását itt tekintheti meg!

 

 

 

2019.09.16 22:31:47

Labdarúgó NB I KISS LÁSZLÓ

ALAPVONAL. Egykoron minden edző tudta, ez a legjobb tizenegy játékosa, és igyekezett azt a csapatot pályára küldeni. Csak a kényszer tudta rávenni a változtatásra, a sérülés, eltiltás, botrány, különben meg általában a jobb játszott.

2019.09.16 16:16:46

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

A forduló kritikája Újpestről és Paksról, lendült az ököl Kisvárdán, üres volt a kapu, de kimaradt a helyzet Felcsúton.

2019.09.13 20:32:41

Labdarúgó NB I BODNÁR ZALÁN

Czibor Zoltán és Kocsis Sándor zseniálisan játszott az angolok elleni, 7:1-re megnyert meccsen, pedig előző este „megalázták” őket.

2019.09.15 21:59:56

Labdarúgó NB I BODNÁR ZALÁN

NS-VÉLEMÉNY. Hogy mi történhetett edző és játékos között, rejtély…