Pintér: Egy éve is pocskondiáztak, aztán bajnokok lettünk

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.10.28. 11:00
null
Lubos Hajdúch (balra) védései is kellettek a Puskás győri pontszerzéséhez Fotó: Czerkl Gábor)
A listavezető Videoton és a bajnoki címvédő Győri ETO is hazai pályán vesztett pontokat a labdarúgó NB I 12. fordulójában. Előbbi a Budapest Honvédtól kapott ki 2–1-re Székesfehérváron, míg az ETO-park közönsége a Puskás Akadémia elleni 2–2-es döntetlen miatt elégedetlenkedett. Így értékelt a meccsek után José Gomes és Marco Rossi, illetve Pintér Attila és Benczés Miklós.

 

 

VIDEOTON–BP. HONVÉD 1–2

„Nagyon kiegyensúlyozott mérkőzés volt, rengeteg helyzetet sikerült kidolgoznunk, ezek közül sajnos elég sokat ki is hagytunk. Tudtuk, hogy a Honvéd roppant szervezett együttes, és tudtuk azt is, hogy ellenfelünk simán tud két ilyen akcióból gólokat szerezni, mivel életveszélyesek a kontratámadásai. A futball sajnos ilyen. Lehetne most panaszkodni sok mindenre, vagy reklamálni, de előre kell néznünk, és a szerdai mérkőzésünkre kell koncentrálnunk. Csapatom koncentrációjával, szervezettségével nem vagyok teljesen elégedett. Zárszóként még annyit szeretnék mondani, hogy a magyar emberek nagyon szeretik a focit és a tehetséges játékosokat, ugyanakkor ezeket a tehetséges labdarúgókat a pályán meg kell védeni, hagyni kell őket játszani. Ezt a mai mérkőzésen nem nagyon láttuk a pályán, hogy a támadófocit, a tehetségeket támogatták volna. Aztán persze lehet sírni, hogy a tehetséges játékosok miért nem viszik sokra, de ha senki sem védi meg őket, akkor nem is fogják sokra vinni” – nyilatkozta a Videoton vezetőedzője, José Gomes a Magyar Televíziónak.

„Természetesen a Videoton irányította a mérkőzést, a fehérváriak birtokolták többet a labdát a találkozón, de ez a két klub közötti különbség miatt teljesen érthető. Ettől függetlenül a győzelmet megérdemeltük, taktikailag nagy harcot vívtunk, jól teljesítettek a fiúk. Voltak olyan hibák, amelyek veszélyeztették a győzelmet, de szerencsére most nem voltak végzetesek” – értékelte a mérkőzést a vendégek szakvezetője, Marco Rossi.

MESTERMÉRLEG (NS)
JOSÉ GOMES, A VIDEOTON VEZETŐEDZŐJE
MARCO ROSSI, A HONVÉD VEZETŐEDZŐJE
– Igazságos játék a futball?
– Nem, időnként nem igazságos, de ezt mindannyian jól tudjuk. Ugyanakkor a játékosnak elég okosnak kell ennie, ezt észben kell tartania, és úgy kell teljesítenie, hogy ennek a hatásait kivédje.
– Csakúgy, mint az előző bajnokságban, ezúttal is nyertek a Sóstói Stadionban. Ez a pálya fekszik a Honvédnak?
– A jelek szerint igen. Nagyon nehéz találkozóra számítottunk, hiszen Magyarország legjobb csapata ellen léptünk pályára. Tudtuk, hogy csak fegyelmezett játékkal érhetünk el jó eredményt, amit elterveztünk, azt többé-kevésbé megvalósítottuk, bár az is igaz, hogy a mérkőzés nagy részében a Videoton dominált.
– Nagy esélyt szalasztott el a csapata, ha nyer, hat pont előnnyel vezethetné a bajnokságot.
– Ez valóban így van. Nem sikerült élnünk ezzel a lehetőséggel. Sajnos a Honvéd ellen nem tudtunk annyi gólt szerezni, amennyi a győzelemhez kellett volna.
– Annak a csapatnak, amely nyerni tud a Videoton ellen idegenben, hol van a helye a bajnokságban?
– Nehéz megmondani, hogy hol végezhetünk. A szezont gyengébb kerettel kezdtük el, mint amilyennel az előzőt befejeztük, sok fiatal labdarúgónk van, nekik még időre van szükségük, hogy felvegyék az élvonal iramát. Szerencsére időközben azért erősíteni is tudtunk, és ennek köszönhetően javultunk minőségben. Versenyhelyzet van a csapatba kerülésért, és ez jó.
– Ritkán szokott a játékvezetővel foglalkozni, ám most úgy tűnik, nagyon elégedetlen a bíráskodással.
– Magyarországon vannak tehetséges, fiatal labdarúgók, akiket meg kell védeni. Nagyon fontos, hogy azonos kritériumrendszer vonatkozzék egy mérkőzésen mindkét csapatra. Ezt vasárnap nem láttuk, hiszen míg a Honvéd játékosainak sok szabálytalanságot elnéztek, bennünket ugyanazért sárga lappal büntettek. Nem engedhető meg, hogy egy csapat taktikai
fegyverként használja a szabálytalanságokat. Ha a játékos azt veszi észre, hogy nyugodtan szabálytalankodhat, hiszen nem lesz következménye, akkor bátran nyúl az ilyen megoldáshoz. És amit mondok, az nem csak a Honvéd elleni mérkőzés bíráskodására érvényes…
– Magasra tették a lécet, hiszen az ilyen taktikus futball után a szurkolók hasonló folytatást remélnek.
– Nyomásról nem beszélhetünk, hiszen hazai pályán, sajnos, rendre kevés néző előtt kell futballoznunk. Amióta Kispesten vagyok, az a célom, hogy a lehető legtöbb győzelmet szerezzem meg a csapattal. Azok a játékosok, akik partnerek ebben, most is a Honvédhoz tartoznak, közösen mindent elkövetünk azért, hogy örömet szerezzünk az értünk szorítóknak.

 

GYŐRI ETO–PUSKÁS AKADÉMIA 2–2

„Tudtuk, hogy nagyon jó és felkészült csapat az ellenfelünk, de nagyon jól kezdtük a mérkőzést, és meg tudtuk szerezni a vezetést. Olyan gólt rúgott ezután az ellenfél, amit nem is nagyon tudok mire vélni. Ezután megint meg tudtuk szerezni a vezetést, volt több olyan lehetőségünk is, amellyel eldönthettük volna a mérkőzést, ám nagy bravúrokat mutatott be az ellenfél kapusa, és utána elkövettünk egy hibát, amit kihasználtak. Sajnos ilyen a labdarúgás. Én azt gondolom, hogy Marek Strestíket, egy játékost vagy egy csapatot nemcsak akkor kell éltetni, amikor fény és pompa van, hanem akkor is szeretni és buzdítani kell, amikor nincs. Támogatás kell egy csapatnak. Sok negatív hangot hallottam ma, amit nem érdemeltünk meg” – nyilatkozta a Győri ETO szakvezetője, Pintér Attila a Sport Televíziónak.

„Először is dicsérnem kell Pintér Attila csapatát, mert ilyen nyomás alatt még senki sem tartott minket ebben a bajnokságban. Szerencsére sikerült felnőnünk a feladathoz. Talán akkor lettem volna bosszús, ha most kikapunk, mert voltak nekünk is lehetőségeink – hozzáteszem, a Győrnek több –, de úgy gondolom, benne volt a győzelem is a meccsben. Ugyanakkor nem lehetek elégedetlen, a játékosaim fejlődnek, és külön örülök annak, hogy a fiatal akadémisták felnőnek a feladathoz. Ma is négy fiatalunkat tudtam játszatni egy bajnokcsapat ellen. Gratulálok a csapatomnak, és hazafelé néhány sört legurítok a torkukon, mert ez nagyon nagy dolog volt ma. Lehet, hogy látogatni fogjuk a Győr lövőedzéseit, mert nagyon jól lőnek, minden szögből életveszélyesen. Ezt valahogy el kell lesnünk – viszont Lubos Hajdúch jól állt a lábán, minden egyes védése parádés volt. Ahogy tartja a mondás, végy egy jó kapust, és mi vettünk is, de ez is kell ahhoz, hogy jól szerepeljünk, és kapaszkodjunk felfelé” – értékelt Benczés Miklós.

MESTERMÉRLEG (NS)
PINTÉR ATTILA, A GYŐRI ETO VEZETŐEDZŐJE
BENCZÉS MIKLÓS, A PUSKÁS AKADÉMIA VEZETŐEDZŐJE
– Mi a véleménye a mérkőzésről és Lubos Kamenár teljesítményéről, pontosabban a hihetetlen hibájáról?
– Tudtuk, hogy fegyelmezett és rutinos csapat érkezik hozzánk, de sikerült megszerezni a vezetést. Ezután pedig… Érthetetlen hiba következett a kapustól. Én is fogtam a fejem… Meg kell jegyezni, hogy számos helyzetet dolgoztunk ki, de Lubos Hajdúch nagyszerűen védett. Nincs mese, meg kell tanulnunk az előnyt növelni.
– Szerencse is kellett a pontszerzéshez.
– Egyértelmű, ez nem is kétséges. Olyan nyomást gyakorolt ránk az ETO, mint még egyik csapat sem. A mérkőzés második felében feljavultunk, de el kell ismerni, hogy Lubos Hajdúch nélkül kikaptunk volna, a kapusunk extra teljesítményt nyújtott.
– Lefújás után újra felhangzott az önt is pocskondiázó rigmus – ezt hogyan éli meg?
– Egy éve is felhangzott, utána pedig bajnokok lettünk… Azt, mondjuk, nemigen hallottam a bajnoki arany után, hogy „Pintér, köszönjük!” No, de a szurkoló nyugodtan formálhat véleményt.
– Lubos Kamenár kevésbé… Nem mindennapi gól volt. Mi a véleménye az esetről?
– Aki beáll a kapuba, számíthat rá, hogy potyát kap. Úgy vélem, hogy a kapus nem figyelte Lencse Lászlót, nem érezte, hogy közel van a csatár. Benne van az ilyesmi a futballban, de egyébként jó kapusnak tartom Lubos Kamenárt.
– Koltai Tamás hihetetlen pechszériájára mit lehet mondani?
– Valóban elképesztő. Végre kezdene összeállni a támadószekciónk, erre jön ez a sérülés. A drukkereknek inkább őt kellene biztatniuk.
– Így képzelte a századik mérkőzését vezetőedzőként, amelyeken az NB I-ben és az NB II-ben ült a kispadon?
– Maradjunk abban, hogy néhány sört legurítunk a buszon… Annak legalább ennyire örülök, hogy négy akadémista is játszott, s felnőtt a feladathoz. Kezd összeállni a csapat, és ez örömteli.

 

LABDARÚGÓ NB I, 12. FORDULÓ – PROGRAM
Időpont Mérkőzés (Tv) Játékvezető
Október 25., péntek
19.00 MTK Budapest–Újpest FC 0–1 Andó-Szabó Sándor
Október 26., szombat
14.00 Debreceni VSC-Teva–Lombard Pápa 2–2 Szabó Zsolt
16.00 Pécsi MFC–Kaposvári Rákóczi FC 3–1 Vad II István
16.00 Ferencváros–Mezőkövesd 1–1 Solymosi Péter
18.00
Kecskeméti TE-Phoenix Mecano–MVM-Paks 3–1 Németh Ádám
20.00
Szombathelyi Haladás–Diósgyőri VTK 2–2
Farkas Ádám
Október 27., vasárnap
16.30 Videoton FC–Budapest Honvéd 1–2 Bognár Tamás
18.30
Győri ETO FC–Puskás Akadémia FC 2–2Kassai Viktor
TABELLAGÓLLÖVŐLISTA, JÁTÉKOSSTATISZTIKÁKMENETRENDEREDMÉNYEK
AZ ÁLLÁS
1. Videoton FC 12 9 1 2 27–8 +19 28
2. Diósgyőri VTK 12 7 4 1 22–10 +12 25
3. DVSC-Teva 12 7 3 2 28–13 +15 24
4. Budapest Honvéd 12 6 2 4 19–14 +5 20
5. Ferencváros 12 6 2 4 17–16 +1 20
6. Győri ETO 12 5 5 2 21–13 +8 20
7. Haladás 12 5 5 2 20–15 +5 20
8. MVM Paks 12 4 3 5 16–20 –4 15
9. Kecskeméti TE 12 4 3 5 17–23 –6 15
10. Pécsi MFC 12 4 2 6 19–23 –4 14
11. Lombard Pápa FC 12 4 2 6 14–18 –4 14
12. Újpest FC 12 3 4 5 17–19 –2 13
13. MTK Budapest 12 3 2 7 12–14 –2 11
14. Puskás Akadémia FC 12 3 2 7 13–24 –11 11
15. Mezőkövesd 12 3 2 7 15–27 –12 11
16. Kaposvári Rákóczi 12 1 2 9 10–30 –20 5

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik