Pécs: Uzomát már azelőtt el akarták vinni, hogy aláírt volna

Vágólapra másolva!
2012.07.20. 18:10
null
Eke Uzoma, a pécsiek nigériai új szerzeménye (Fotó: PMFC)
Érdekes történet a 22 éves nigériai Eke Uzomáé, akinek a szerződtetését – amint arról már beszámoltunk – tegnap jelentette be a Pécsi MFC, de már azt megelőzően elakarták őt vinni a baranyaiaktól, hogy szerződtették volna.

Eke Uzoma néhány éve a Freiburg színeiben egy hatalmas góllal tette le névjegyét a német élvonalban a Köln elleni találkozón, de a Bundesligában nem tudott gyökeret verni a nigériai védekező középpályás. A német másodosztályban azonban több csapatnál is számítottak rá, 68 mérkőzésen lépett pályára. Az előző szezonjára azonban rányomta a bélyegét egy sérülés, ami után az 1860 Münchent hátrahagyva múlt héten Pécsre került próbajátékra.

Uzoma a Freiburgban mutatkozott be 
a Bundesligában (Fotó: spox.com, archív)
Uzoma a Freiburgban mutatkozott be a Bundesligában (Fotó: spox.com, archív)

A PMFC-nél két felkészülési meccs, a Hapoel Tel Aviv és a bursaspor elleni találkozó is elég volt neki a bizonyításhoz, ahhoz, hogy a klubvezetők kettő plusz egyéves szerződést kössenek vele – pedig akár az izraeli vagy a török csapathoz is szerződhetett volna...

„Uzoma képességeiről sokat elmond, hogy a Hapoel és a Bursaspor elleni felkészülési meccsek után mindkét csapat jelezte, szerződtetnék a középpályást. A nigériai futballista azonban tartotta magát a korábban adott szavához, vagyis ahhoz, hogy ha megfelel a tesztelésen, akkor Pécsre szerződik, és mivel sikerült is megállapodni a vezetőkkel, ezért szerződést is kötöttünk" – nyilatkozta a Nemzeti Sport Online-nak a 22 éves labdarúgót Magyarországra közvetítő menedzser, Paunoch Péter.

Uzoma szerződtetése azt követően került képbe Pécsen, hogy a győri linas Pilibaitisszal nem tudtak megegyezni a vezetők. Supka Attila vezetőedző szerint az afrikai labdarúgó nagy erőssége lehet csapatának.

„Nagyon nagy munkabírású játékos – idézi a szakembert a bama.hu az 1860 Münchentől szerződtetett új szerzeménnyel kapcsolatban.. – A Bursaspor és a Hapoel Tel-Aviv elleni felkészülési meccseken is rengeteg labdát szerzett, sokat ütközött. Ráadásul nemcsak a védekezésben állja meg a helyét, a támadójátékba is be tud lépni."

A szakvezető hozzátette, csapata már kezd frissebben mozogni, ami teljesen érthető, hiszen a finiséhez érkezett a felkészülési időszak – jövő hét szombaton Pakson már bajnokit játszik a PMFC. Addig már csak egy edzőmeccs vár a piros-feketékre, most szombaton az osztrák Grazer AK elleni találkozóval zárják a bükfürdői edzőtábort.

EKE UZOMA BOMBAGÓLJA A KÖLN ELLEN


NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A PÉCSI MFC-NÉL

Érkezők: Bodnár László (szabadon igazolható, legutóbb Salzburg – Ausztria), Eszlátyi István (BKV Előre – lejárt a kölcsönszerződése), Fodor Ferenc (Kozármisleny – lejárt a kölcsönszerződése), Miroszlav Grumics (szerb, Kaposvári Rákóczi), Gyánó Szabolcs (Kozármisleny – lejárt a kölcsönszerződése), Harsányi Zoltán (szlovákiai, DAC – Szlovákia, szabadon igazolható), Horváth Adrián (Bp. Honvéd), Jiri Krejcí (cseh, FK Príbram – Csehország), Molnár Péter (Haladás), Pákolicz Dávid (Nyíregyháza Spartacus – lejárt a kölcsönszerződése), Leon Panikvar (szlovén, Zalaegerszegi TE FC), Pintér Attila (Kozármisleny – lejárt a kölcsönszerződése), Sánta András (Bp. Honvéd), Szatmári Lóránd (Regina – Olaszország, legutóbb MVM Paksi FC, kölcsönben), Eke Uzoma (nigériai, 1860 München – Németország, szabadon igazolható), Wittrédi Dávid (Kozármisleny), Zsdrál Miroszláv (Kozármisleny – lejárt a kölcsönszerződése)

Távozik/távozhat: Andorka Péter (Haladás), Samuel Ato (ghánai, ?), Eszlátyi István (Egri FC?), Frőhlich Roland (MTK Budapest – lejárt a kölcsönszerződése), Cosmin Goia (román, ?), Gyánó Szabolcs (Soproni VSE), Holczer Ádám (Gyirmót FC), Vladimir Markovic (boszniai, Celk Zenica – Bosznia-Hercegovina), Marko Marovics (szerb, ?), Goran Paracki (horvát, ?), Pákolicz Dávid (Nyíregyháza Spartacus – végleg), Pintér Attila (Soproni VSE), Regedei Csaba (Gyirmót FC), Marko Scsepanovics (szerb, ?), Simonfalvi Gábor (ZTE ?), Strublics József (játékjoga felfüggesztve), Nenad Todorovics (szerb, ?)

Kiszemeltek: Katona Máté (Vasas), Jan Polák (cseh, Slovan Liberec – Csehország), Gaál Miklós (Volga Nyizsnij Novgorod – Oroszország, szabadon igazolható), Manjrekar James (kanadai), Szlobodan Lakicsevics (montenegrói, FK Velez Mostar – Bosznia-Hercegovina, szabadon igazolható), Mohl Dávid (Kecskeméti TE)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik