Paks: „Horváth Ferenc túl közel engedte a játékosokat, hiba volt”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.01.17. 12:00
null
Haraszti Zsolt szerint Horváth Ferenc túl közel engedte magához a játékosokat (Fotó: Havran Zoltán – archív)
Haraszti Zsolt, a labdarúgó NB I-ben 13. helyen álló MVM-Paks ügyvezető igazgatója elmondta, a gyenge őszi szerepléshez az is hozzájárult, hogy Horváth Ferenc vezetőedző túl közel engedte magához a játékosokat. Haraszti ugyanakkor azt is elárulta, Horváthnak lett volna lehetősége tavasszal bizonyítani, ha nem került volna a Győri ETO-hoz. Az ügyvezető nyilatkozatából az is kiderült, a tolnaiaktól Bori Gábor Diósgyőrbe, Lázok János pedig külföldre igazolhat.

 

„Nincs mit szépíteni ezen, a tizenharmadik helyezésünk öngamáért beszél, gyenge ősz van mögöttünk – idézi a teol.hu Haraszti Zsoltot, a Paksi FC ügyvezetőjét. – Jól kezdtük a bajnokságot, de aztán jött a nem várt visszaesés, ám a szereplésünknek több összetevője is van. Kezdeném azzal, hogy több játékos is átszállójegyet váltott Paksra. Csak ugródeszkának tekintették az előző félévet. Ezzel még nem is lett volna baj, ha a teljesítményük olyan lett volna, amit a szakmai stáb elvárt tőlük, de szó sem volt erről. A másik pedig, hogy nagyon sokan visszaéltek az edzői bizalommal, Horváth Ferenc közel engedte magához a játékosokat, ez hiba volt.”

„Amikor pár éve Kis Károly lett a vezetőedző, nem szerepelt valami fényesen a csapatunk. Nem volt olyan meccs, amelyen a szurkolók ne követelték volna Kis Károly menesztését, mi mégis kiálltunk mellette. Később, amikor ezüstérmesek lettünk az NB I-ben, megnyertük a Ligakupát és elindulhattunk az Európa-ligában, ugyanezek a drukkerek a tenyerükön hordozták a trénert. Most hasonló volt a helyzet Horváth Ferenccel is. A szezon végén leültünk, kielemeztük az őszi idényt, levontuk a szükséges következtetéseket. Ezek alapján Horváth Ferencnek tavasszal lehetősége lett volna a bizonyításra” – folytatta a paksi ügyvezető.

A Paks remekül kezdte a 2013–2014-es idényt, ám teljesítménye visszaesett, s a 13. helyen telel az NB I-ben.

„Ki kell mondanunk, a bennmaradás a cél! Mindenképpen meg kell hosszabbítanunk NB I-es tagságunkat. Nem lesz könnyű, hiszen a riválisaink nagyon megerősödtek. A Mezőkövesd, az MTK is húzóembereket igazolt, illetve tervez igazolni, a Puskás Akadémiáról nem is beszélve. Őket még 4–1-re legyőztük hazai pályán, de az a csapat össze sem hasonlítható azzal, amelyik a tavaszi szezonban kifut majd a pályára. Meg lehet célozni a tizedik helyet, és mindent el is fogunk követni a minél jobb helyezésért, de látni kell azt is, hogy ez a tavasz nem biztos, hogy erről fog szólni. Kőkemény meccsek várnak ránk” – fejezte be mondandóját Haraszti Zsolt.

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS AZ MVM-PAKSI FC-NÉL
Érkezők: Tóth Dániel (Balmazújváros – lejárt a kölcsönadási szerződése)
Távozott/távozhat: Bori Gábor (DVTK?)
Kiszemeltek: Lázok János (Győri ETO, kölcsönből vissza?), Tóth Bence (Lombard Pápa)
AZ MVM-PAKS TÉLI FELKÉSZÜLÉSI PROGRAMJA
A felkészülés kezdete: január 6.
Edzőtábor: Törökország, Belek, február 5-től 16-ig.
TERVEZETT FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK
01. 15. Paks–Paks U21 1–0 (Délczeg)
01. 22. Paks–Ceglédi VSE (NB II)
01. 25. Tatabánya (NB II)–Paks
02. 01. Paks–Kozármisleny (NB II)
02. 08. Vysocina Jihlava (cseh), Belek
02. 11. Rapid Bucuresti (román II.), Belek
02. 13. FK Senica (szlovák), Belek
02. 15. Hobro IK (dán II.), Belek
02. 22. Vasas (NB II)–Paks
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik