Paks: Ausztriában kötött ki az NB I gólkirálya - hivatalos

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.07.18. 18:46
null
Simon Attila az osztrák első osztályba szerződött (Fotó:rzpelletswac.at)
A labdarúgó NB I-es Pakstól távozó Simon Attila az osztrák élvonalbeli Wolfberger AC-hoz szerződött.

 


Simon Attila az előző idényben 18 góllal társgólkirályi címet szerzett a magyar élvonalbeli bajnokságban a Paks játékosaként. A szezon végén azonban nem hosszabbította meg lejáró szerződését, így szabadon igazolható volt.

A 31 éves támadó most egyéves megállapodást kötött az előző idényben az osztrák első osztályban hetedik helyen végző Wolfsberger AC-vel, ahol a 9-es mezszámot viseli majd, s pénteken már együtt edzett új társaival. A karintiai együttesnek opciós joga lesz Simonnal hosszabbítani 2015 nyarán.

Amennyiben a klub orvosai engedélyt adnak, úgy az Austria Wien elleni bajnokin már pályára léphet, a szombati bajnokit azonban biztosan kihagyja. A WAC július 23-án az angol élvonalbeli Chelsea-vel játszik felkészülési mérkőzést, Simon akár itt is szerepet kaphat.

„Attila hatalmas rutint ad csapatunknak, s nem csak az előző idényben mutatta meg, nem áll hadilábon a góllövéssel. Pontosan rá volt szükségünk, örülök, hogy sikerült szerződtetnünk” – idézi Dietmar Kühbauert, az együttes edzőjét a klub hivatalos honlapja.

 

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS AZ MVM-PAKSI FC-NÉL
Érkezők: Bertus Lajos (Puskás Akadémia), Eppel Márton (MTK – kölcsönből vissza), Gévay Zsolt (Mezőkövesd), Hahn János (Puskás Akadémia), Tamási Zsolt (Parma – Olaszország), Tóth Dániel (Kozármisleny – kölcsönből vissza)
Távozott/távozhat: Bori Gábor (DVTK), Éger László (visszavonult), Heffler Norbert (soproni kölcsön után PMFC végleg), Horváth Gábor (?), Lázok János (?), Nagy Olivér (Haladás), Simon Attila (Wolfsberger AC – Ausztria), Windecker József (Győri ETO – kölcsönből vissza)
Kiszemeltek: Simon András (Győr)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik