HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2013.10.18 09:51 Frissítve: 2014.12.03 02:34

PAFC: Szekeres és Haraszti kihagyja a Vidi elleni bajnokit

Felvetődött a kérdés a szombati Videoton–Puskás Akadémia labdarúgó NB I-es bajnoki mérkőzés kapcsán, hogy a székesfehérvári együttestől kölcsönkapott három meghatározó futballista, Haraszti Zsolt, Lencse László és Szekeres Adrián pályára lép(het)-e az újonccsapatban. A felcsúti klubtól azt a tájékoztatást kaptuk, hogy nincs szóbeli megállapodás a felek között, vagyis játszhatnak.De… Ketten megsérültek.

Míg valakinek a Szalai Ádám esete a lázzal című mese jutna eszébe, Benczés Miklós vezetőedző lehűti a kedélyeket.

„Szekeres Adrián térde, Haraszti Zsolt sarka bánta a szerdai Ligakupa-mérkőzést – utalt a 12. helyen álló újonc vezetőedzője a Budapest Honvéd elleni (2–0) összecsapásra. – Adrián saját társával ütközött szerencsétlenül, a szünetben le is kellett cserélnem, míg Zsoltnak Andrea Mancini lépett rá a sarkára, s bár támadónk végigjátszotta a mérkőzést, csütörtökön már nem tudott edzeni, kezelésre kellett mennie. A két futballista kihagyja a Vidi elleni összecsapást, csakúgy, mint a Pécs ellen megsérülő Papucsek Barna és Tóth Balázs. Lencse László? Majd elválik, játszik-e.”

„Edző és játékos is nehéz helyzetben van ilyenkor – folytatta. – Nyilván szeretnénk eredményesek lenni, egyfajta presztízsmeccs is a Videoton elleni. De… Gondoljunk csak bele, ha a csatár kihagy egy óriási helyzetet. Kényes szituáció lenne, azonnal elindulnának a találgatások, miért puskázta el a lehetőséget. Nem egészséges helyzet. A klubvezetőkre is nagy nyomás nehezedik, hiszen ha a kölcsönadott futballista eldönti a mérkőzést, rossz fény vetülhet rájuk, mondván, miért adták kölcsön… Ha valakit kölcsönadnak, az az oka, hogy a labdarúgó fejlődése érdekében minél többet játsszon – amondó vagyok, akár az őt kölcsönadó klub ellen is.”

Vagyis a támadó játszhat, és szükség is lenne a kiváló formába lendülő – az utóbbi öt mérkőzésen hat gólt szerző – Lencse Lászlóra, hogy folytathassa remek sorozatát.

„Sikerült legyőzni a Ferencvárost és a Pécset is a bajnokságban, a Ligakupában pedig megerősítettük első helyünket a Honvéd legyőzésével, vagyis jó formában vagyunk – így a vezetőedző. – Elemeztük a Videoton játékát Horváth Péter segítőmmel, kiderül, találunk-e fogást rajta. Ha igen, remélem, ki is használjuk.”

2019.02.19 14:43:54

Labdarúgó NB I PÓR KÁROLY

Riccardo Guffanti márciustól már az edzőképzés hallgatóinak is oktatja a scoutingot.

2019.02.19 21:21:12

Labdarúgó NB I MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Minden különösebb felhajtás nélkül járták a pályákat, figyelték a kölyköket.

2019.02.19 21:15:17

Labdarúgó NB I BERTA MIHÁLY

ALAPVONAL. Csakhogy akinek a történetéből városi legenda lesz, a nadrágjából divat, a pályafutásából meg példa, annak nemcsak arra kell odafigyelnie, hogy mit tesz, hanem arra is, meddig.

2019.02.18 21:18:24

Labdarúgó NB I CSILLAG PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. A Fradinak lőtt ollózós gólja megvillantotta az ismerős varázst.