PAFC: Nem az eredmény a fontos a West Brom ellen - Polonkai

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.07.22. 08:59
Polonkai Attila, az NB I-be feljutó Puskás Akadémia játékosa csapata honlapjának beszélt a hétfői West Bromwich Albion elleni felkészülési mérkőzésükről, és elmondta, ha meg tudják valósítani az edzésen gyakoroltakat, akkor egy jó mérkőzést játszhatnak az angolok ellen.

„Még sosem játszottam nemzetközi kupameccset angol csapat ellen, viszont szerepeltem a magyar válogatottban Anglia ellen az Old Traffordon 2006-ban, ami felejthetetlen élmény. Ha tévét nézek, a spanyol focit preferálom, azon belül is a Barcelonát, angol szinten pedig a Manchester Unitednek szurkolok. Na jó, és persze Gera Zoltán miatt egy picit a WBA-nak is. Nem vagyok egy nagy angolfoci-barát, de lenyűgöző a szervezettség, az a környezet, ami a futballt körülveszi Angliában és ez még televízión keresztül is átjön” – mondta Polonkai a pfla.hu-nak.Polonkai a pfla.hu-nak.

Steve Clarke, a WBA menedzsere szerint a kemény alapozás miatt fáradtak lesznek a játékosai, azonban a Puskás Akadémia középpályása szerint ettől még nem esélytelenebbek az angolok.

„Mi az első edzőmeccsünket a bajnoki mérkőzésre készülő Eszékkel játszottuk néhány kemény edzéssel a lábunkban, és kettő nullára nyertünk. A felkészülési időszakban egy vereséget szenvedtünk, a többi meccset veretlenül hoztuk, s bár nem mindig voltunk igazán frissek, voltak olyan mérkőzéseink az ausztriai edzőtáborban, amelyeken kifejezetten jól futballoztunk. Ebből kiindulva sok minden előfordulhat a találkozón. Nekünk nem az eredmény a fontos, sokkal inkább az, hogy viszontlássuk a pályán azokat a taktikai dolgokat, amelyeket rendszeresen gyakoroltunk. Ha azokból minél többet meg tudunk valósítani, akkor kifejezetten jó meccset játszhatunk a West Bromwich Albionnal” – tette hozzá Polonkai.

A lábtörés miatt Szakály Dénest nélkülöző PAFC hétfőn 18 órakor Sopronban fogadja a Gera Zoltánt is a keretében tudó West Bromwich Albiont.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik