NS: viharos nap Szombathelyen, Dárdai Klopp ellen - szerda

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.05.05. 23:46
Címkék
A Nemzeti Sport szerdai számának tartalmából:

VIHAROS NAP VOLT SZOMBATHELYENVIHAROS NAP VOLT SZOMBATHELYEN

Mi volt itt?! Kuttor Attila száműzte a korábbi Haladás-edzővel, Artner Tamással összeölelkező Halmosi Pétert. Rózsa Dánielt és Iszlai Bencét kirakták a keretből, mert (még) nem írták alá a szerződésük meghosszabbítását – aztán a nap végén Kuttor Attilának kellett mennie. A szombathelyi kispad Mészöly Gézáé lett, aki reményei szerint nem tüzes trónra ül, s ennek megfelelően lelkesen abban bízik, hogy csodát tehet a Halinál. Ja, és Mészöly Géza maximálisan számít Halmosi Péterre, akinek kulcsszerepet szán a kiesés elleni harcban.

TELEFONZSINÓR ÉS CSÍKOS DINNYE

Feltaláló volt, MLSZ-elnök lett. Laczkó Mihály, a Kábelgyár legendás vezetője, aki – mint Malonyai Péter köszöntőjéből és Sinkovics Gábor interjújából kiderül – sok egyéb újítása mellett feltalálta a csavart telefonzsinórt, aki szerdán a nyolcvanadik születésnapját ünnepli. Mi több, a jeles alkalom apropóján elmeséli, hogy a csúfos bukással végződő belga, holland túrát annak idején nem ő szervezte le, továbbá nem volt hajlandó feljelenteni a nehéz helyzetben lévő klubokat, s hogy édesapja nemesítette a csíkos dinnyét, valamint a mai napig tartja magát a legendássá váló mondatához, miszerint az MLSZ elnöke nem tud gólt rúgni.

KAPITÁNY CSATÁZIK A SZTÁREDZŐ ELLEN

Dárdai Pál Berlin hőse, és szombaton nem kisebb feladatra vállalkozik, mint hogy a Jürgen Klopp edzette Dortmund ellen varázsoljon a Herthával. Galambos Dániel elemző írásából persze kiderül, hogy a magyar szövetségi kapitány vezette csapatnak nem ezen a meccsen van veszítenivalója, hanem az utána következő két összecsapáson – egy biztos, a korábbi csupa szív játékos már így is csodát tett a korábban már-már a reménytelenség terhével futballozó együttessel, és ezt még az olyan, sztárnak számító edzők is elismerhetik, mint – Jürgen Klopp.

RÉGI IGAZSÁG, HOGY JÓ AZ ÖREG A HÁZNÁL

Harminckilenc esztendősen is szárnyal, és a hatalmas, tétre menő rangadók inspirálják igazán a klasszist – írja Rác Benedek Balázs a vízilabdázás egyik nagyágyújáról, az Egerben játszó Biros Péterről, akivel újságírónk arról is beszélget, hogy a vízilabda ob I rájátszásában, az elődöntő során milyen pluszenergiák szabadulnak fel. Egy biztos, a rutin sok esetben aranyat ér, a szélső fontos gólokat szerzett eddig is, és a bajnoki meccsekre úgy tekint, mintha éppen a Bajnokok Ligájában küzdene.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik