NS Panaszláda: bajnoki címet befolyásoló időpontok?

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.05.22. 08:47
Aktuális, sőt, kényes ügy, érdekes – egy-egy tudósítás, rövid beszámoló kereteit szétfeszítő – felvetés, vélemény, vita, azaz minden olyan téma, amely foglalkoztatja a sportért rajongókat, bekerül a Nemzeti Sport nem napi rendszerességgel jelentkező rovatába. A válasz reményében mi minden kritikát, panaszt, észrevételt továbbítunk annak, akit illet. Ezúttal a Honvéd- és a Videoton-szurkolók felvetésére, a meccskezdési időpontokat érintő gondokra válaszolt Székely Dávid, az M4 Sport vezető szerkesztője.

Miért? Miért nem? És a versenysemlegesség? Többen szóvá tették, hogy szombaton azonos időben kellett volna rendezni a Honvéd debreceni, valamint a Videoton FTC elleni bajnokiját, ahogyan a dobogóért küzdő Fradi és Vasas meccsét, továbbá a kiesés elől menekülők csatáját is. Kispesten és Fehérváron egyaránt dohogtak, mert nem egyszerre kezdődött kettejük bajnokija. Megeshetett volna, hogy a kispestiek az M3-as autópályán, Debrecen és Budapest között lettek volna bajnokok – de ehhez egy felcsúti Fradi-győzelem kellett volna. Ilyenkor mindig a televíziós közvetítés a hivatkozási ok: a jogokért járó súlyos százmilliókért cserébe a közszolgálati sporttelevízió, az M4 Sport egyeztet az MLSZ-szel a kezdési időpontokról. Nos, Székely Dávid, az M4 Sport vezető szerkesztője ezzel kapcsolatban a következőket mondta el a Nemzeti Sportnak:Székely Dávid, az M4 Sport vezető szerkesztője ezzel kapcsolatban a következőket mondta el a Nemzeti Sportnak:

„A szövetség kiírása szerint csak a harmincharmadik fordulóban kezdődnek azonos időpontban a mérkőzések. Már több mint egy hónappal ezelőtt meg kellett neveznünk a két mérkőzést, amelyet a harminckettedik fordulóból közvetíteni tervezünk. Akkor ugyanúgy nem lehetett tudni, hogy eldől-e a bajnoki cím sorsa, mint most, amiként azt sem, hogy ezen a hétvégén lesz-e bajnokavatás, vagy csak az utolsó körben. Két találkozót kellett kiválasztanunk a hétvége kínálatából, és úgy ítéltük meg, hogy a legnagyobb érdeklődésre a DVSC–Bp. Honvéd, valamint a Videoton–Ferencváros meccs tarthat számot a futballkedvelők körében. Ezért esett erre a kettőre a választásunk. Más esetben valamelyik bajnoki találkozót biztosan nem tudtuk volna megmutatni nézőinknek.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik