nemzetisport.hu 2017.11.03 23:50 Frissítve: 2017.11.04 00:46

NS: Lanzafame körül mindig történik valami; Dárdai-interjú – szombat

A Nemzeti Sport szombati számából ajánljuk.

• „Nem volt semmi különös” – ekként kommentálta lapunknak Dárdai Pál azt, hogy a csütörtöki Európa-liga-mérkőzésen pályára küldte legidősebb fiát, Pált, akit a sportág berkeiben Palkóként emlegetnek. A szakember tisztában van azzal, hogy ilyen esetben mindig lesznek, akik támadják az érintetteket, de a 18 éves játékos nem ajándékba kapta a lehetőséget. Ugyanakkor édesapja szerint még sokat kell erősödnie ahhoz, hogy szép karriert futhasson be a Bundesligában. Interjúnkból azt is megtudhatják, hogy megy az ifjú tehetségnek a játék a berliniek utánpótláscsapataiban.

• Két magyar együttes, a Szolnok és a Ferencváros csatázik az európai férfi vízilabda Szuperkupáért. A vidéki gárda a BL címvédője, míg a Fradi az Eurokupa nyerteseként érdemelte ki, hogy vízbe szállhasson a Komjádi uszodában. Páros interjúnkból kiderül, miként vélekedik az esélyekről és a riválisról a két szakvezető, Cseh Sándor és Varga Zsolt.

Davide Lanzafame körül mindig történik valami. A Bp. Honvéd csatára a legutóbbi fordulóban azzal vétette észre magát, hogy a kispesti gólt követően ippont érő mozdulattal vitte a fűre a találatot jegyző csapattársát, Gazdag Dánielt. Hogy mi volt a túláradó öröm oka, hogyan érzi magát az új vezetőedző, Erik van der Meer keze alatt, s miért is járt a közelmúltban a klub múzeumában, kiderül interjúnkból.

Gyenge Valéria Helsinkiben olimpiai bajnok lett a 400 méteres gyorsúszásban, és jó esélye volt rá, hogy négy évvel később Melbourne-ben is felálljon a dobogó tetejére. Az 1956-os játékokon azonban elmaradt a duplázás, de nem véletlenül: a magyarországi forradalmi események, illetve a szovjet bevonulás miatt már nem tudott a sportra összpontosítani. Végül nem is tért haza, s Kanadában lelt új hazára. Torontóban nyilatkozott lapunk főszerkesztőjének is.

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

2018.03.19 23:07:15

Labdarúgó NB I DLUSZTUS IMRE

ALAPVONAL. Lefordítva futballra a kézilabdás erődemonstrációt, a Videoton kezdőjében Lazovics és a két Scsepovics mellett Huszti és Juhász maradhatna, mellettük pedig Ter Stegen állhatna a kapuban, a mezőnyben pedig Dani Alves, Piqué, Marcelo, Rakitic és Kroos kaphatna szerepet.

2018.03.19 14:38:11

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Bödének ismét megvan a 11 gólja! A DVSC gyengébb formában van, mint a szezon elején.

2018.03.19 10:10:38

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Visszatért a támadó, akit 2005. május 26-án látott legutóbb az NB I • A Fraditól távozott, a forduló játékosa lett.

2018.03.18 23:12:16

Labdarúgó NB I THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. A Fradi szombati játéka több volt jól fizetett zsoldosok sikeresen megvívott harcánál.

2018.03.18 11:21:18

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Herczeg András: Megkérek mindenkit, ne írja le a Debrecent – a Kövesd felborította a futballvilág rendjét.