HIRDETÉS
HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2018.05.21 23:06 Frissítve: 2018.05.21 23:10

NS: kupaspecialisták egymás ellen; exkluzív White-interjú – kedd

A Nemzeti Sport keddi számából ajánljuk.

HIRDETÉS

 

• Két kupaspecialista szakember, Pintér Attila és Nebojsa Vignjevics ül a kispadokon szerdán a labdarúgó Magyar Kupa döntőjében. A PAFC szakvezetője játékosként háromszor, trénerként négyszer járt már a fináléban, de rutinos edző szerb kollégája is, ő rögtön az újpesti bemutatkozó idényében kupaaranyhoz segítette a lila-fehéreket. Mindkét együttes rögös úton jutott el a Groupama Arénába. Hogy kiket kellett legyűrniük az előcsatározások során, s milyen szakmai érvek szólnak az egyik, illetve a másik gárda mellett, elolvashatják elemzésünkben.

Története negyedik bajnoki címét szerezte meg a román élvonalban a kolozsvári futballcsapat. A klub korábbi többségi tulajdonosa Pászkány Árpád volt, aki a harmadik vonalból a Bajnokok Ligájáig repítette a CFR gárdáját. Időközben azonban eladta a csapatot, amely távozása óta most először ért célba, mégpedig a hajdani sztárklub, a Steaua utódegyüttesét, az FCSB-t megelőzve. Hogy mi a siker titka, arról is írt beszámolójában kolozsvári tudósítónk.

Exkluzív interjút adott lapunknak a hatszoros világbajnoki döntős sznúkeres, Jimmy White. Az 56 éves játékos a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban megrendezett magyar sznúkergála egyik díszvendége volt. Az angol topjátékos lelkesen beszélt a szervezésről és a közönség hozzáértéséről, és nem tagadta, nagyon élvezte a budapesti szereplést. Hogy mi a véleménye a 11 éves reménységről, Révész Bulcsúról, miként élte meg a hat elvesztett vb-döntőt, s milyen árat fizetett a nem éppen sportszerű életmódjáért, arról is őszintén nyilatkozott.

Elköszönt olvasóitól Kihívás című mellékletünk Pufisarok rovatának szerzője, Vincze András. A futballrovat vezetője záró írásában felidézte, miért is kezdett annak idén előbb nordic walkingozni, majd kocogni, végül pedig futni, s hogyan váltotta valóra álmát, azaz miként teljesített a Nemzeti Sport egyik csapatának tagjaként 64 kilométert az Ultrabalaton keretében. Felidézte az UB-val kapcsolatos emlékeit másik három kollégánk, Kovács Gergely és Csillag Péter is, Pietsch Tibor pedig kalapot emelt felesége teljesítménye előtt, aki egy családi dráma kapcsán kezdett annak idején futni.

HIRDETÉS

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

HIRDETÉS
2018.06.23 01:32:12

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Idén nyáron sincs sok idő a felkészülésre – íme, az edzőmeccsek és edzőtáborok.

2018.06.22 00:22:20

Labdarúgó NB I VINCZE ANDRÁS

NS-VÉLEMÉNY. „Mondd meg, hogy mit eszel, és megmondom, ki vagy!”

2018.06.17 00:18:15

Labdarúgó NB I SINKOVICS GÁBOR

ALAPVONAL. Ma 15 esztendeje, 2003. június 17-én 58 éves korában halt meg a legendás televíziós sportriporter, Knézy Jenő.

2018.06.16 10:25:45

Labdarúgó NB I SZÖVEG: PIETSCH TIBOR, FOTÓ: TÖRÖK ATTILA

„Kipihentem magam, feltöltődtem. Indulnék már a csatába! Május elsején volt egy éve, hogy eljöttem Mezőkövesdről.”

2018.06.12 16:01:54

Labdarúgó NB I P. K.

Íme, olvasóink válogatottja, őket is a Honvéd olasz csatárának játéka győzte meg leginkább.

HIRDETÉS
HIRDETÉS