NS: Böde vs. Diagne, Dárdai egyetért Matthäusszal – kedd

Vágólapra másolva!
2015.12.07. 23:40
A Nemzeti Sport keddi számából ajánljuk.

Lothar Matthäus igazsága
Lothar Matthäus igazsága

Dárdai Pál lett az év edzője Berlinben, és ez nagy büszkeség mindazoknak, akik szeretik a – magyar labdarúgást. A németeknél dolgozó szakember ugyanis az évtizedes álmot testesíti meg, miszerint végre van olyan futballedzőnk, aki topbajnokságban bizonyít. A Herthával remek eredményeket produkáló honfitársunk Somogyi Zsolt kollégánknak adott interjút, és többek között elmondta, hogy éppen a nemzetisport.hu oldalon olvasta Lothar Matthäus véleményét, és egyet is ért a korábbi aranylabdás véleményével, miszerint: „Olyat hiába kérnél, amelyre a csapatod nem képes…”

Mi kézilabdázzunk!

A női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya, Németh András tökéletes helyzetelemzést adott a nemzeti csapat előtt álló feladat kapcsán, miszerint verekedésben a montenegróiak, kézilabdázásban a mieink a jobbak. Tehát, ha Tomori Zsuzsáék a játékra koncentrálnak, akkor nem lehet baj a mai, 18.30 órától Herningben rendezendő vb-mérkőzésen.

Derbire hangolva

A statisztika sok mindent elárul egy futballista képességeiről, márpedig a szombati, 19.30 órakor a Groupama Arénában rendezendő Ferencváros–Újpest rangadó kapcsán a gólkirályi címre hajtó Böde Dánielről és Mbaye Diagnéről is kiderült, hogy inkább a tizenhatoson belül veszélyes. Speciel a Fradi támadója legutóbb a Paksnak távolról „ragasztott be” egy gólt, azonban a tizenkét találatából tizenegyet a büntetőterületen belülről szerzett, míg a lilák légiósa kilencszer volt eredményes a kapu közeléből, és egyszer talált be messziről.

Kispesti csoda

A korábbi ötvenszeres válogatott, lapunk állandó szakértője, Bognár György még mindig bevarrja a ficakba, míg a Ficak című, keddi lapszámunkban megjelenő állandó rovatában mindig leírja a frankót. Ezúttal a kispesti utánpótlás kapcsán készített hosszabb elemzést, amelyben elárulja, nagyon örül annak, hogy a Magyar Futball Akadémia növendékei jól teljesítenek a profik mezőnyében, s a volt válogatott középpályás úgy látja, Kispesten a régi idők technikás futballja a nyerő.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik