Női NB I: sima FTC-siker az ETO elleni döntő első meccsén

Cs. B.Cs. B.
Vágólapra másolva!
2022.05.26. 19:57
null
Az FTC magabiztosan legyőzte az ETO-t a bajnoki döntő első mérkőzésén (Fotó: Földi Imre)
A címvédő Ferencváros egy győzelemre van az újabb bajnoki cím megszerzésétől, mivel a női labdarúgó NB I döntőjének első mérkőzésén 4–1-re legyőzte az ETO FC Győrt.

 

Az alapszakaszban első helyen végző, hatszoros bajnok Ferencváros már áprilisban, míg a tőle 14 ponttal lemaradó ETO FC Győr az utolsó fordulóban, az MTK Budapest legyőzésével biztosította helyét a két győzelemig tartó bajnoki döntőben.

A finálé első meccsét – amelyet a Kocsis Sándor Sportközpontban rendeztek – a IX. kerületiek kezdték jobban, és a 10. percben, egy öngóllal, a vezetést is megszerezték: bal oldali szöglet után a hosszú oldalról Csigi Eszter fejelte vissza a kapu elé a labdát, amely Vida Boglárkáról a kapuba pattant.

A vezető gól megszerzése után is uralta a játékot az FTC, de a következő gólja „csak” a fordulást követően jött össze, amikor a játékos-edző Vágó Fanny egy felívelés után átemelte a győriek kirohanó kapusát.

Az alapszakaszt 17 góllal záró Vágó nem érte be ennyivel, tíz perccel később újabb gólt szerzett – ezúttal fejjel –, így az első bajnoki döntőjén részt vevő ETO jelentős hátrányba került.

Noha a szlovén válogatott Lara Ivanusa a 68. percben négygólosra növelte a Ferencváros előnyét, a Győrnek a meccs végén összejött a szépítés, éppen a korábbi Fradi-játékos, Tiffany Devonna Cameron révén (4–1).

A második meccs május 31-én kedden, 19 órakor kezdődik Győrben. Ha szükség lesz harmadik, mindent eldöntő összecsapásra, azt június 5-én vasárnap rendezik meg.

SIMPLE NŐI LIGA
DÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS

Ferencváros–ETO FC Győr 4–1 (Vida B. 10. – öngól, Vágó F. 49., 59., Ivanusa 68., ill. Cameron 90+3.)
A két győzelemig tartó párosítás állása: 1–0 az FTC javára
2. MÉRKŐZÉS
Május 31., 19.00: ETO FC Győr–Ferencváros

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik