M. D. 2017.04.19 17:23 Frissítve: 2017.04.19 21:36

Női MK: a Fradi átgázolt a Győri ETO-n a kupadöntőben

A címvédő Ferencváros 6–0-ra legyőzte a Győri ETO-t a női labdarúgó Magyar Kupa döntőjében az Új Hidegkuti Nándor Stadionban, ezzel sorozatban harmadszor hódította el a trófeát.

 

Ismét a Ferencvárosé a Magyar Kupa (Fotó: Veres Viktor)

Azt nem mondhatjuk, hogy az ETO-nak egy percig sem lett volna esélye a döntő megnyerésére, mert annyi ideig még pont volt – a 2. perctől azonban már nem, a Fradi ekkor szerezte meg a vezetést. Szladjana Bulatovics bal oldali szabadrúgása után a szerb Allegra Poljak látványos mozdulattal, sarokkal húzta a kapuba a labdát (1–0).

A győri lányokon egyébként sem érződött, hogy elhinnék, lenne esélyük megnyerni a találkozót, de a korai gól olyannyira megfogta őket, hogy a Ferencváros az 5. percben megszerezte a másodikat is: az alapvonalról Zágor Bernadett adta be a labdát, amit Fél Patrícia csak Bulatovicsig tudott elrúgni, aki egy lövőcsellel tisztára játszotta magát, majd ballal a bal alsó sarokba lőtt – Szőke Nagy Krisztina csak beleérni tudott a labdába (2–0).

Az ETO először a 14. percben jutott el az FTC tizenhatosáig, ám Öreg Cintia lövése fölé szállt. Nem úgy a 22. percben Bulatovics megpattanó lövése, amely a kapu bal oldalában kötött ki – talán a meccs legszebb akciójának végén (3–0).

A Fradi az első félidőben szebbnél szebb támadásokat vezetett, a rövid passzos, sok kényszerítőn alapuló játékával rendre megbontotta a győriek védelmét. A 39. percben a fővárosiak egyik legjobbja, Poljak gyönyörűen verte át ellenfelét a jobb szélen, majd laposan középre gurított, s Zágor állítgatás nélkül a léc alá vágta a labdát (4–0).

A szünetben Horváth Tamás két helyen is változtatott csapatán – beállt a magyar válogatott Kalmár Zsolt húga, Kalmár Vivien, valamint a szlovák válogatott Dikanová Dominika is –, amely a második félidőben stabilabb lett, de a kapura nem jelentett több veszélyt.

Az 56. percben az utóbbi időben középpályás létére is gólerős formában futballozó Fenyvesi Evelin elkönyvelte a Fradi ötödik találatát (5–0). A győriek Németh Lorettával az élen lelkesen mentek előre a szépítő gólért, ám nagy lehetőséget nem tudtak kialakítani. Ellenben a Fradi még abból is gólt ért el, ami nem is igazán volt helyzet, a 91. percben egy kapushibát kihasználva Fenyvesi állította be a végeredményt (6–0).

A Ferencváros ilyen különbséggel is megérdemelt győzelmet aratott, és az MTK pénteki 8–3-as legyőzése után ismét bizonyította, hogy jelenleg az ország legjobb csapata. A Fradi sorozatban (és összességében is) harmadszor hódította el a Magyar Kupát, ami korábban csak a László Kórháznak sikerült 1998 és 2000 között.

NŐI MAGYAR KUPA, DÖNTŐ
Ferencváros–Győri ETO 6–0 (4–0)
Budapest,
Új Hidegkuti Nándor Stadion. Vezette: Urbán Eszter
FERENCVÁROS: Samu (Németh J., 83.) – Vidovenyecz, Szeitl, Zlidnis, Mosdóczi – Fenyvesi E., Bognár E. (Nagy Á., 73.), Csankovics – Poljak, Zágor (Orji, 62.), Bulatovics. Vezetőedző: Dörnyei Balázs
GYŐRI ETO: Szőke Nagy – Fél P., Gődér, Fleck, Fél A. – Kovács L. (Kalmár V., a szünetben), Sárosi (Szűcs L., 87.), Dénes D. – Öreg, Süle (Dikanová, a szünetben), Németh L. Vezetőedző: Horváth Tamás
Gólszerző: Poljak (2.), Bulatovics (5., 22.), Zágor (40.), Fenyvesi E. (57., 91.)

FÉRFI AMATŐR KUPA
DÖNTŐ
Ménfőcsanak ESK–Baktalórántháza VSE 2–0
(1–0)

Az Amatőr Kupában azok az alacsonyabb ligás csapatok szerepelhetnek, amelyek a legtovább jutottak a Magyar Kupa országos főtábláján.

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

2018.02.18 23:16:53

Labdarúgó NB I DLUSZTUS IMRE

ALAPVONAL. A grund attól attól volt igazán hatékony, hogy az önfeledten, szeretetből játszó, így speciális játékintelligenciát és kiváló erőnlétet szerző gyerekek mellett, mögött állt egy mester, egy édesapa, aki tudott futballozni, netán maga is edző volt.

2018.02.17 12:51:38

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

A zöld-fehérek hazai pályán már három góllal vezettek a Domzale ellen, de a végén kétszer is betaláltak a szlovénok.

2018.02.17 00:18:27

Labdarúgó NB I BODNÁR ZALÁN

NS-VÉLEMÉNY. Ereje teljében lévő jó külföldi játékos nem szerződik hozzánk.

2018.02.15 08:37:15

Labdarúgó NB I BORSI GERGELY

„Mi is beszéltünk már róla, hogy jó úton járunk, s ha így folytatjuk, meglesz az eredménye.”

2018.02.14 23:07:20

Labdarúgó NB I SINKOVICS GÁBOR

ALAPVONAL. A futball, mint valami irányjelző bója a tengeren, mutatta neki az idő múlását. Nem úgy gondolt vissza a fiatalságára, hogy családi események, születésnapok jutottak eszébe, hanem a világbajnokságok kapcsán, például ahogy Farkas Jancsi kapásgólt lő a braziloknak…