M. D. 2017.04.19 17:23 Frissítve: 2017.04.19 21:36

Női MK: a Fradi átgázolt a Győri ETO-n a kupadöntőben

A címvédő Ferencváros 6–0-ra legyőzte a Győri ETO-t a női labdarúgó Magyar Kupa döntőjében az Új Hidegkuti Nándor Stadionban, ezzel sorozatban harmadszor hódította el a trófeát.

 

Ismét a Ferencvárosé a Magyar Kupa (Fotó: Veres Viktor)

Azt nem mondhatjuk, hogy az ETO-nak egy percig sem lett volna esélye a döntő megnyerésére, mert annyi ideig még pont volt – a 2. perctől azonban már nem, a Fradi ekkor szerezte meg a vezetést. Szladjana Bulatovics bal oldali szabadrúgása után a szerb Allegra Poljak látványos mozdulattal, sarokkal húzta a kapuba a labdát (1–0).

A győri lányokon egyébként sem érződött, hogy elhinnék, lenne esélyük megnyerni a találkozót, de a korai gól olyannyira megfogta őket, hogy a Ferencváros az 5. percben megszerezte a másodikat is: az alapvonalról Zágor Bernadett adta be a labdát, amit Fél Patrícia csak Bulatovicsig tudott elrúgni, aki egy lövőcsellel tisztára játszotta magát, majd ballal a bal alsó sarokba lőtt – Szőke Nagy Krisztina csak beleérni tudott a labdába (2–0).

Az ETO először a 14. percben jutott el az FTC tizenhatosáig, ám Öreg Cintia lövése fölé szállt. Nem úgy a 22. percben Bulatovics megpattanó lövése, amely a kapu bal oldalában kötött ki – talán a meccs legszebb akciójának végén (3–0).

A Fradi az első félidőben szebbnél szebb támadásokat vezetett, a rövid passzos, sok kényszerítőn alapuló játékával rendre megbontotta a győriek védelmét. A 39. percben a fővárosiak egyik legjobbja, Poljak gyönyörűen verte át ellenfelét a jobb szélen, majd laposan középre gurított, s Zágor állítgatás nélkül a léc alá vágta a labdát (4–0).

A szünetben Horváth Tamás két helyen is változtatott csapatán – beállt a magyar válogatott Kalmár Zsolt húga, Kalmár Vivien, valamint a szlovák válogatott Dikanová Dominika is –, amely a második félidőben stabilabb lett, de a kapura nem jelentett több veszélyt.

Az 56. percben az utóbbi időben középpályás létére is gólerős formában futballozó Fenyvesi Evelin elkönyvelte a Fradi ötödik találatát (5–0). A győriek Németh Lorettával az élen lelkesen mentek előre a szépítő gólért, ám nagy lehetőséget nem tudtak kialakítani. Ellenben a Fradi még abból is gólt ért el, ami nem is igazán volt helyzet, a 91. percben egy kapushibát kihasználva Fenyvesi állította be a végeredményt (6–0).

A Ferencváros ilyen különbséggel is megérdemelt győzelmet aratott, és az MTK pénteki 8–3-as legyőzése után ismét bizonyította, hogy jelenleg az ország legjobb csapata. A Fradi sorozatban (és összességében is) harmadszor hódította el a Magyar Kupát, ami korábban csak a László Kórháznak sikerült 1998 és 2000 között.

NŐI MAGYAR KUPA, DÖNTŐ
Ferencváros–Győri ETO 6–0 (4–0)
Budapest,
Új Hidegkuti Nándor Stadion. Vezette: Urbán Eszter
FERENCVÁROS: Samu (Németh J., 83.) – Vidovenyecz, Szeitl, Zlidnis, Mosdóczi – Fenyvesi E., Bognár E. (Nagy Á., 73.), Csankovics – Poljak, Zágor (Orji, 62.), Bulatovics. Vezetőedző: Dörnyei Balázs
GYŐRI ETO: Szőke Nagy – Fél P., Gődér, Fleck, Fél A. – Kovács L. (Kalmár V., a szünetben), Sárosi (Szűcs L., 87.), Dénes D. – Öreg, Süle (Dikanová, a szünetben), Németh L. Vezetőedző: Horváth Tamás
Gólszerző: Poljak (2.), Bulatovics (5., 22.), Zágor (40.), Fenyvesi E. (57., 91.)

FÉRFI AMATŐR KUPA
DÖNTŐ
Ménfőcsanak ESK–Baktalórántháza VSE 2–0
(1–0)

Az Amatőr Kupában azok az alacsonyabb ligás csapatok szerepelhetnek, amelyek a legtovább jutottak a Magyar Kupa országos főtábláján.

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

2017.12.10 23:27:23

Labdarúgó NB I SOMOGYI ZSOLT

NS-VÉLEMÉNY. Ha van tét, a magyar meccs is vonzóbb lesz.

2017.12.10 09:37:46

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Horváth Ferenc: Miért kell december kilencedikén játszani? Érthetetlen – mestermérlegek.

2017.12.10 00:01:00

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

„Ha ez a tisztelet a magyar labdarúgásban, akkor jó éjszakát!”– az FTC vezetőedzőjének kritikái.

2017.12.09 23:44:33

Labdarúgó NB I THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. Nincs változás az elmúlt időszakhoz képest.

2017.12.09 20:56:15

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Üzentek a szombathelyi és a fehérvári játékosok • Király Gábor bravúrjának pillanata közelről.