Női foci: 31 évesen befejezte 94-szeres válogatott védőnk

Vágólapra másolva!
2020.07.02. 16:49
null
Tálosi Szabina (zöldben) abbahagyta a profi futballt (Fotó: Unger Tamás/Vas Népe)
Befejezte pályafutását Tálosi Szabina, a Haladás-Viktória 94-szeres magyar válogatott védője – adta hírül a szombathelyi női labdarúgóklub Facebook-oldala, hozzátéve, hogy „ha úgy alakul”, akkor a 31 éves futballista a következő idényben is segítheti még az együttest.

Már egy évvel ezelőtt megfordult a fejemben, hogy abbahagyom a profi futballt – mondta Tálosi Szabina. Az előző bajnokság tavaszi szezonját szinte teljes egészében ki kellett hagynom a folyamatos vádliproblémám miatt, akkor viszont még a folytatás mellett döntöttem, úgy éreztem, hogy egy ilyen hosszú pályafutást nem zárhatok le így. Sajnos ősszel folytatódott minden, heteket hagytam ki combizomsérüléssel, az idei téli felkészülés pedig maga volt a pokol. Egy MR-vizsgálat kimutatta, hogy négy helyen ödéma van a térdemben. Minden edzés és meccs előtt fájdalomcsillapítót kellett bevennem, ami ideig-óráig használt csak. Összességében úgy érzem, hogy mentálisan elfáradtam, a sok fájdalom pedig már elvonta a figyelmemet a lényegről: hogy igazán élvezni tudjam a játékot.”

Tálosi Szabina két ciklusban összesen több mint 300 NB I-es mérkőzésen lépett pályára a Viktóriában, két bajnoki címet és három Magyar Kupát nyert a csapattal. Három éven át, 2013 és 2016 között az osztrák FC Südburgenlandban futballozott. A magyar válogatottban 94 alkalommal lépett pályára, utoljára 2018 novemberében, az Észtország elleni (4–0) telki felkészülési mérkőzésen ölthette magára a címeres mezt.

Kiss Tamás klubmenedzserrel abban állapodtunk meg, hogy marad egy amatőr játékengedélyem, és ha időm engedi, akkor mehetek edzésre és meccsre. Ez a lelkemnek jólesik, de nem tudom még elképzelni, hogy ez milyen formában működhet majd, hiszen az élet minden területén maximalista vagyok, nem szeretem a langyos vizet. Az Illés Akadémián dolgozom masszőrként, nem volt egyszerű az előző években sem a kettőt összeegyeztetni, főleg úgy, hogy szombaton is dolgozom, hiszen akkor vannak az akadémiai meccsek. Életem egyik, ha nem a legnehezebb döntése volt a mostani” – tette hozzá Tálosi, akit kétszer is megválasztottak Magyarországon az év játékosának.

Tálosin kívül a 29 éves, 63-szoros válogatott Tóth Alexandra, valamint az osztrák Heike Manhart is visszavonult a Viktóriából, míg Rácz Zsófia és Szakonyi Emese ahogy arról korábbi hírünkben már beszámoltunk róla – a szintén NB I-es Astrában folytatja pályafutását.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik