Nem 0-6, de fáj: a Siófoktól is kikapott a Ferencváros

Vágólapra másolva!
2010.09.18. 19:22
A labdarúgó NB I 7. fordulójában a Ferencváros hazai pályán 2–1-re kikapott az újonc Siófoktól. A zöld-fehérek sorozatban a második vereségüket szenvedték el az élvonalban, míg a Balaton-partiak első szezonbeli sikerüket aratták.

A kép önmagáért beszél... (Fotó: Németh Ferenc)
A kép önmagáért beszél... (Fotó: Németh Ferenc)
A kép önmagáért beszél... (Fotó: Németh Ferenc)
A kép önmagáért beszél... (Fotó: Németh Ferenc)
A kép önmagáért beszél... (Fotó: Németh Ferenc)

Hiába fogadkoztak a találkozó előtt a ferencvárosi játékosok, és hiába kérte Prukner László vezetőedző a szurkolókat, hogy biztatásukkal segítség csapatukat kikászálódni a gödörből, az Újpest elleni 0–6 után alig 1500 néző foglalt helyet a Siófok ellen a lelátón, a B-közép például egyáltalán nem jelent meg.

MESTERMÉRLEG
 

„Görcsben volt a csapat, és azt hiszem, ezt lehetett is látni – értékelte a mérkőzést Prukner László, a Ferencváros vezetőedzője. – Nem mertük levenni a labdákat, nem sikerültek a passzok, mert az egész csapat remegett. Az Újpest elleni meccs óta hatalmas rajtunk a lélektani nyomás, és ezt nem viseltük jól. Ehhez jött, hogy két olyan szerencsétlen gólt kaptunk, amelyeket csak ilyen lelkiállapotban kaphat egy együttes. Úgy vélem, hogy lelkileg kell feldolgoznunk a történteket, és ha ez sikerül, akkor visszatérhetünk oda, ahol az előző fordulókban voltunk. Ezek a srácok nem felejtettek el futballozni."
 

„Elismerem, kettő nulla után már nem lettem volna elégedett a döntetlennel – kezdte mérkőzés utáni nyilatkozatát Mihalecz István, a Siófok vezetőedzője. – Azt hiszem, lélektanilag jó pillanatban érkeztünk az Üllői útra, mert a hazaiak még nem dolgozták fel a múlt heti kudarcot. Készültünk is erre, és látható volt, hogy az idő múlásával egyre türelmetlenebbek lettek a hazaiak. Az első tizenöt-húsz percben a mi játékunkon is érződött az idegesség, hiszen az első győzelmünkre hajtottunk. Gratulálok a csapatomnak."

Az emiatt nem épp fergeteges hangulatú mérkőzés elején a hazaiak igyekeztek mindent megtenni annak érdekében, hogy ismét maguk mellé állítsák a közönséget, és az első negyedórában előbb Józsi átlövésével, majd Schembri fejesével és Rósa távoli próbálkozásával veszélyeztettek.

A folytatásban az aktív Rósa egy szabadrúgás végén húzta kevéssel a kapu fölé a labdát, majd 23 méterről választotta a lövést a passzal szemben, talán tévesen.

Tóth Bence hasonló helyről leadott lövését Molnár szépen lehúzta, majd jött ez első figyelmeztető jel a ferencvárosiak számára, a védekezésre és kontrákra berendezkedő siófokiak az ellentámadás végén Sowunmi révén villámgyorsan helyzetbe kerültek, és bár a korábbi magyar válogatott támadó ezen és következő kísérlete sem hozott gólt, a 41. percben Honma már nem hibázott. A japán Novák bal oldali beadását úgy vágta a földre, hogy Ranilovicot teljesen kiszolgáltatott helyzetbe hozva megszerezze a vezetést (0–1).

A hazaiak külön balszerencséje, hogy nem egészen két perccel korábban Rósa lesről stukkolt a vendégek kapujába – látszólag véleményes szituáció volt.

A folytatásban a zöld-fehérek szögletek után veszélyeztettek, míg a Siófok egy védelmi hibát követően ismét figyelmeztették a ferencvárosiakat, nem mehetnek fejetlenül előre.

A hazaiak egyre jobban nyomtak, így idővel az ekkorra már nagyjából 2000 fős közönség hangja is feléledt. Hiába esett el védője mellett előbb Rósa, majd Schembri a 16-oson belül, nem ítélt büntetőt a játékvezető, a mezőnyben pedig mindössze meddő mezőnyfölényt tudott kialakítani a fővárosi csapat.

A Balaton-partiak egy-egy veszélyesnek induló ellentámadással próbálták növelni előnyüket, és bár Honma középre játszását lefülelték Sowunmi elől a védők, a szöglet után utóbbi hat méterről a hálóba fejelt – a hazaiak kapusa benne volt a gólban (0–2).

Néhányan ekkor hazaindultak, ám alig két perccel később, a 72. minutumban jött a gyors hazai válasz: a kilencedik hazai szöglet még nem hozott lehetőséget, egy nagy bedobás végén Csizmadia passzát azonban Schembri gólra váltotta (1–2).

A találkozó hátralévő részében hiába egykapuzott a Ferencváros, újabb gólt nem szerzett – sőt Honma közel volt a harmadik vendégtalálat megszerzéséhez is –, így a zöld-fehérek sorozatban a második mérkőzésüket veszítették el, míg a siófokiak megszerezték első szezonbeli bajnoki sikerüket.

FERENCVÁROS–SIÓFOK 1–2
(A Sport TV felvétele)

 

ELÉGEDETLEN DRUKKEREK
A találkozó után a hazai hívek kisebb csoportja a székház elé vonult, és számon kérte a teljesítményt, azt skandálva, hogy „Hol a szívetek?", „Hol a csapatunk?". A rendőrök felsorakoztak az épület és a szurkolók közé, de nem történt összecsapás.
MTI
Siófoki örömünnep: az első győzelmet az Üllői úton szerezték meg (Fotó: Németh Ferenc)
Siófoki örömünnep: az első győzelmet az Üllői úton szerezték meg (Fotó: Németh Ferenc)

 

AZ ÁLLÁS
1. MTK Budapest742112–7+5 14
2. Kaposvári Rákóczi741213–9+4 13
3. Budapest Honvéd64210–6+4 12
4. Videoton FC632112–6+6 11
5. Győri ETO FC73229–6+3 11
6. DVSC-TEVA631213–9+4 10
7. Vasas731311–15–4 10
8. Ferencvárosi TC731310–14–4 10
9. Újpest FC623110–4+6 9
10. ZTE FC622210–100 8
11. Paksi FC622210–11–1 8
12. BFC Siófok71424–7–3 7
13. Szolnoki MÁV FC71246–13–7 5
14. Lombard Pápa Termál FC51138–9–1 4
15. Kecskeméti TE-ERECO51410–16–6 3
16. Szombathelyi Haladás5232–8–6 2
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik