Negyedik a Nagyerdei Stadion a világ tavaly átadott arénái között

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2015.02.20. 10:03
null
A szakmai zsűri rangsora szerint csak három 2014-ben átadott stadion előzi meg a debrecenit (Fotó: Mirkó István)
A szakmai zsűri szavazásán a debreceni Nagyerdei Stadion a negyedik helyen végzett a 2014-ben átadott futballarénák különversenyében.

A voksolást szervező honlap (www.stadiumdb.com) beszámolója szerint a zsűritt olyan nemzetközileg elismert és tapasztalt építészek alkották, akik nem vettek részt egyik pályázó munkálataiban sem.

A pontozásnál négy kategóriát, a vizuális hatást, a környezetet, valamint az innovációt és az ár-érték arányt vették figyelembe. Mindezek alapján az Arab Emírségekben található Hazza bin Zajed Stadion végzett az első helyen, a második a brazíliai világbajnokságra épült manausi létesítmény lett, a harmadik pedig a szingapúri Nemzeti Stadion, megelőzve a Nagyerdei Stadiont.

A versenyben 32 tavaly átadott aréna, köztük a Ferencváros otthonául szolgáló új FTC-stadion is szerepelt, amely a zsűri szavazásán nem került be a legjobb tíz közé.

A szakmai voksolás mellett a szurkolók is véleményt formálhattak, és 96 772 drukker adta le a szavazatát. Náluk a Sao Pauló-i Allianz Parque lett az elsõ az új bilbaói San Mamés és a moszkvai Otkrityije Arena elõtt. A drukkerek szavazásán az Üllői úti stadion a 14., a Nagyerdei Stadion pedig a 17. lett.


A szakmai zsűri kedvence, a Hazza bin Zajed Stadion (Fotó: StadiumDB)
A szakmai zsűri kedvence, a Hazza bin Zajed Stadion (Fotó: StadiumDB)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik