NB I: zárt kapus Újpest–Fradi? – tárgyalást kérnek a lilák

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.12.20. 18:26
Az Újpest FC a klub hivatalos honlapján közleményben reagált a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) büntetésére, melyet a Mol Vidi FC-vel játszott hazai bajnokin történt rendbontások, szurkolói megnyilvánulások után szabtak ki a klubra, aminek értelmében a következő, Ferencváros elleni hazai meccset – február második hétvégéjén – zárt kapuk mögött kell megrendeznie.

„Klubunk elítél minden olyan, nem a sportrendezvényekre, lelátókra való magatartásformát, amely másokban megbotránkozást kelt vagy mások testi épségét veszélyezteti, illetve az aktuális szabályozáson (pályarendszabály, az MLSZ vonatkozó előírásai, egyéb releváns törvények, rendeletek) túlmegy, azt megszegi. Klubunk nem tűri el sem a rendezőktől, sem az alkalmazottaktól, sem pedig a szurkolóktól a lelátóra nem való jogsértő viselkedést. Viszont azokat a szurkolókat, akik békésen, a sportrendezvény élménye miatt, önállóan, barátokkal, családjukkal jönnek a mérkőzésre, nem szeretnénk, ha a büntetés elszenvedői lennének, ezért az Újpest 1885 Futball Kft. a határozattal kapcsolatban tárgyalás megtartását kérte a szövetségtől” – írja a klub a hivatalos honlapján, az ujpestfc.hu-n megjelent közleményében.„Klubunk elítél minden olyan, nem a sportrendezvényekre, lelátókra való magatartásformát, amely másokban megbotránkozást kelt vagy mások testi épségét veszélyezteti, illetve az aktuális szabályozáson (pályarendszabály, az MLSZ vonatkozó előírásai, egyéb releváns törvények, rendeletek) túlmegy, azt megszegi. Klubunk nem tűri el sem a rendezőktől, sem az alkalmazottaktól, sem pedig a szurkolóktól a lelátóra nem való jogsértő viselkedést. Viszont azokat a szurkolókat, akik békésen, a sportrendezvény élménye miatt, önállóan, barátokkal, családjukkal jönnek a mérkőzésre, nem szeretnénk, ha a büntetés elszenvedői lennének, ezért az Újpest 1885 Futball Kft. a határozattal kapcsolatban tárgyalás megtartását kérte a szövetségtől” – írja a klub a hivatalos honlapján, az ujpestfc.hu-n megjelent közleményében.

AZ MLSZ FEGYELMI DÖNTÉSE

Az MLSZ fegyelmi bizottsága a december 8-i Újpest FC–Mol Vidi FC mérkőzéssel kapcsolatban az Újpest 1885 Futball Kft.-t elmarasztalta és az alábbi fegyelmi büntetést rótta ki:

„... az FSZ 40. § (2) bekezdés b, pontja alapján a sportszervezet NB I-es férfi felnőtt nagypályás hazai bajnokságban részt vevő csapata 1 (egy) soron következő hazai mérkőzésének nézők nélküli, zárt sportlétesítményben történő megtartását rendeli el, tovább a sportszervezetet 1.000.000,- Ft (azaz egymillió forint) pénzbüntetés megfizetésére is kötelezi.”

A fegyelmi vétség a határozat alapján az alábbiakban nyilvánult meg:

- a szurkolók rasszista bekiabálása (rasszista megnyilvánulás, mely ismétlődő) – FSZ 40. § (2)

- a szurkolók rendzavaró megnyilvánulása (obszcén, sértő bekiabálások) és tiltott pirotechnikai eszközök bevitele és alkalmazása – FSZ 37. § (1)

- „D4” szektor kijáratában a rendezők és szurkolók között kialakult összetűzés, rendbontás – FSZ 37. § (1)

- fotós a kijelölt helyét elhagyta, szitkozódott a rendbontás miatt és szidalmazta a rendőröket, illetve egy másik fotós dobozos üdítőt fogyasztott a pályán belül – FSZ 25. §, mivel megsértette a BSZ 20. § (20) bekezdésben és a BSZ 29. §-ban előírtakat

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik