NB I: „Van pro licences szakember Újpesten”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.05.03. 07:14
Minden jel arra utal, hogy Marc Leliévre marad az Újpest kispadján az idény végéig. Roderick Duchatelet, a lilák tulajdonosa a Nemzeti Sportnak megerősítette továbbra is van pro licences edzője a klubnak – még ha nem is a vezetőedzői feladatokat ellátó Lelivévre az –, így semmi és senki sem sürgetheti őket az új tréner kinevezésében.

„Jos Daerdentől nem váltunk meg, továbbra is az Újpest alkalmazásában áll – nyilatkozta Roderick Duchatelet. – A korábbi edzőnk továbbra is Budapesten tartózkodik, azaz naponta kijár az egyesülethez, megbeszéléseken vesz részt, segít a jövő kialakításában, személyi tanácsadómként dolgozik. Szóval sohasem rúgtuk ki, igenis van pro licences szakember a szakmai stábban."

Csakhogy ez finoman fogalmazva is ellentétes a Magyar Labdarúgó-szövetség rendelkezéseivel, de legalábbis nem sportszerű a korábbi vezetőedzővel takarózni – Roderick Duchatelet szerint azonban szó sincs erről.

„Nem hinném, hogy ez problémát jelentene bárkinek is – így az üzletember, aki korábban nemegyszer kifakadt a tisztázatlan magyarországi viszonyok miatt. – Marc Leliévre munkájával elégedett vagyok, úgy látom, hogy a csapat fejlődik, ennek csak látszólag mond ellent, hogy legutóbb nem sikerült legyőznünk az MTK-t. Nem hinném, hogy a tréner jövőjét annak kellene befolyásolnia, hogy van-e a megfelelő papírja vagy sem."

Azaz hiába jár le május 3-án az a hatvan nap, amely az MLSZ szabályai értelmében a klubok rendelkezésére áll pro licences edző kinevezésére, Újpesten aligha lesz nagy bejelentés.

„Jelentkezők azért így is szép számmal vannak – mondta Roderick Duchatelet. – Sok edző ajánlkozik, de amíg Marc Leliévre ilyen jól végzi a munkáját, nincs okom a váltásra. Természetesen a háttérben azért zajlanak a tárgyalások, a hosszú távú megoldás érdekében előbb-utóbb rendeznünk kell ezt a helyzetet. Hangsúlyozom azonban, nincs okunk kapkodni."

Roderick Duchatelet mondatait követően a Nemzeti Sport felhívta Jos Daerdent, valóban Budapesten tartózkodik-e.

„Igen, itt vagyok, a klub alkalmazásában állok – erősítette meg Jos Daerden. – Annak idején Roderick Duchatelet megkért, maradjak az egyesületnél, hiszen ő sokat tartózkodik külföldön, örülne, ha segíteném a munkáját. Játékosokat figyelek meg, megbeszélésekre járok, s amit kér a tulajdonos, azt megcsinálom. Megmondom őszintén, azt sem tudom, hogy annak idején az Újpest küldött-e levelet a felmondásomról a szövetségbe vagy sem."

Végezetül pedig lássuk, hogyan rendelkezik az MLSZ-klublicencszabályzatának a vezetőedző helyettesítési kötelezettségre vonatkozó pontja (144. § P. 16.): „Amennyiben a P.01. – P.13 kritériumokban foglalt pozíció (ez felel meg a vezetőedző pozíciójának – a szerk.) a licencelési időszak során megüresedik, a licencesnek maximum 60 napon belül biztosítania kell, hogy a funkciót olyan személy veszi át, aki a szükséges képesítésekkel rendelkezik. Abban az esetben, ha egy pozíció betegség vagy baleset következtében üresedik meg, a licencadó meghosszabbíthatja a 60 napos határidőt, amennyiben az illető személy még egészségügyileg alkalmatlan arra, hogy folytassa a munkáját. A helyettesítésről azonnal értesíteni kell a licencadót.”

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik