NB I: Tarthatatlan, amit műveltünk - Doll

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.08.03. 19:04
null
Thomas Doll szerint ilyen játékkal nem is álmodozhatnak a bajnoki címről (Fotó: Veres Viktor)
Mint arról már beszámoltunk, a labdarúgó NB I második fordulójában a Ferencváros 1–0-s vereséget szenvedett a Lombard Pápa otthonában. A mérkőzést követően Thomas Doll feldúltan értékelt a meccset közvetítő Magyar Televízió kamerája előtt, míg a pápaiakat irányító Mátyus János a mentális felkészültségüknek tulajdonítja a győzelmet.

 

Mátyus János (a Lombard Pápa vezetőedzője): – Nem kell annál több, hogy az első győzelmemet edzőként az NB I-ben a Ferencváros ellen arassam. A múlt héten rengeteget panaszkodtam amiatt, hogy későn állt össze a keret, és nagyon kevés időnk volt fejleszteni a támadójátékot. Azért nyertünk, mert ezen a héten sokat edzettünk és mentálisan minden játékosom topon volt. Soha nem kérem a játékosoktól, hogy álljunk vissza, de minden edző a rendelkezésére álló kerethez alkalmazza a taktikát. Jobbak voltunk a Ferencvárosnál, nem kell magyarázkodnunk. Észrevettük, hogy ha merünk futballozni az ország egyik legjobb csapata ellen, akkor bármi megtörténhet. Tudom, hogy hol a helyünk, két lábbal állunk a földön, de ha a mai teljesítményt tudjuk nyújtani a következő meccseken is, akkor szép ősz és még szebb tavasz vár ránk.

Thomas Doll (a Ferencváros vezetőedzője): – Így nem lehet nyerni. Nem fér bele a műsoridőbe, hogy elsoroljam, hol hibáztunk. Nagyon csalódott vagyunk a játékunk miatt. Természetesen lehet veszíteni, de nem mindegy, hogyan. Ha nincs irama a játékunknak, ha nem nyerjük meg a párharcokat, nem tudunk győzni. Az ehhez hasonló teljesítményt nem fogadom el, ilyen játékkal nem is álmodhatunk a bajnoki címről. A Pápa nagyon jól csinálta, amit eltervezett, de amit mi műveltünk, az tarthatatlan.

„Mindent, amit elhatároztunk, mindent, amit felépítettünk, azt tönkre tettük. A hibákat ki fogjuk elemezni a kollégáimmal. (...) Anélkül, hogy a Lombard Pápa érdemét csökkenteném, ezt a vereséget magunknak köszönhetjük. Lesz miről beszélnünk a héten...” – tette hozzá a fradi.hu-nak adott értékelésében a német szakvezető.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik