NB I: Rákerestem Békéscsabára a Google-on,… – Eccleston

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.03.10. 09:24
null
Az ismerkedésnek ezt az első lépcsőjét még kihagyta Eccleston – aki igen jól érzi magát Békéscsabán
Hatvanhét percet kapott Nathan Eccleston, a Békéscsaba Liverpool-nevelésű angol futballistája a Ferencváros elleni szerdai bajnokin – a szélső eddig öt tétmérkőzésen egy gólt ért el az Előre színeiben, és állítása szerint ismét megtalálta a futball örömét Magyarországon. A légióssal az ITV készített interjút.

„Egy volt liverpooli és kilmarnockos csapattársamat kereste meg egy játékosügynök, hogy tud-e olyan futballistát ajánlani, aki ki akarja próbálni magát külföldön. Már hosszabb ideje érlelődött bennem a gondolat, így felvettem az ügynökkel a kapcsolatot, aki mondta, hogy egy magyar csapat érdeklődik irántam. Keresgéltem kicsit a Google-on, megtaláltam a csapatot, utánaolvastam egy kicsit, és jobb opciónak tűnt, mint a többi, ami előttem adódott. Így aztán azt mondtam: miért ne? Mondjuk, a térképen nem néztem meg, így eléggé meglepődtem, amikor Budapestről még háromórás út várt rám” – beszélt Eccleston az ITV-nek Magyarországra érkezésének hátteréről.

„Sokakat megleptem ezzel a váltással, beleértve a családomat is. De bevállalós vagyok, ha úgy érzem, hogy valami hasznos lehet nekem, akkor igyekszem megragadni azt a lehetőséget. Ráadásul Manchestertől néhány órára lenni ugyanaz, mint ha Skóciában futballoznék – én legalábbis így fogom fel” – folytatta.

A szélső állítja, hányattatott évei után Magyarországon ismét elkezdett rátalálni a futball örömére.

„Hét hónapig nem játszottam tétmérkőzést, így először a meccsterheléshez kellett hozzászoknom. Múlt szombaton kaptam először lehetőséget a kezdőben, sikerült betalálnom – mivel sok meccset nem nyertünk ebben a szezonban, külön öröm volt, hogy segíteni tudtam a csapatot. Mint mondtam, hét hónapig nem játszottam, csak kispályán a haverokkal, és jó, hogy Magyarországon olyan a stílus, ami technikásabb, természetesebb és ehhez közelebb áll. Azért jöttem ide, hogy játsszak, és nem érdekes, hogy mennyi pénzt kap egy futballista – semmi sem pótolhatja azt az élményt, amit a pályán átél. Ugyanaz az érzés fog el, mint gyerekként a parkban. Sok leckét tanultam az elmúlt időszakban, magamról is, arról, hogy mennyire erős tudtam maradni, amikor hosszú ideig nem játszhattam. Még van esélyem futballozni, sok játékos nem kapja meg ezt a sanszot – én örökké hálás leszek azért, hogy ez megmaradt nekem” – vélekedett.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik