NB I: „Radó és Rocchi együtt nem tudnak hatékonyak lenni”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.09.15. 00:08
A labdarúgó NB I-ben szereplő Haladás vezetőedzője, Artner Tamás a klubja hivatalos honlapjának adott nyilatkozatában értékelte a Budapest Honvéd ellen 2–0-ra elveszített bajnokit, és az új szerzemények teljesítményét. A szakember megítélése szerint Tommaso Rocchi beállása után lelassult a szombathelyi együttes támadójátéka, az olasz csatár és a jelenleg sérült Radó András pedig együtt nem lesz képes hatékony futballra.

„Látszik, Kamil Kopúnekben van »anyag«, a második félidőben futballozott jobban, ám játékhiánnyal küzd, de fel fogjuk építeni. Ami Rocchit illeti, kellett egy olyan ember előre, aki meg tudja tartani a labdákat, keretünkből egyedül ő alkalmas erre. Úgy-ahogy meg is oldotta feladatát, ám látszik, hogy beállításával lelassult elöl a futballunk. Reméljük, tud majd nekünk segíteni” – vélekedett a haladas.hu érdeklődésére Artner, aki a kedden Münchenbe utazó Radó Andrásra is kitért.haladas.hu érdeklődésére Artner, aki a kedden Münchenbe utazó Radó Andrásra is kitért.

„Andris kedden egy müncheni specialistához utazik, úgy kalkulálok, hogy a Pápa elleni hazai meccsen már százszázalékos erőállapotban lesz. A Videoton ellen még biztosan nem játszhat, az FTC elleni szereplése kérdéses. Ne felejtsük, ha rendbe is jön, sokat kihagyott” – mondta a Haladás vezetőedzője.

A szakvezető megítélése szerint a térdsérüléssel bajlódó magyar utánpótlás-válogatott támadó és a rutinos olasz csatár egyidejű szerepeltetése nem lenne kifizetődő.

„Úgy gondolom, együtt nem tudnak hatékonyan futballozni. Ami a jövőt illeti, két kemény bajnoki előtt állunk (Videoton: otthon, FTC: idegenben), ezekre kell felkészülnünk. Mindenesetre mostanra, amennyiben sérültjeink felépülnek, néhányan pedig beilleszkednek, a fejünkben megvan az a csapat, amelyre stabilan lehet számítani. A Pápa ellen már olyan együttest kell a pályára küldenünk, amelynek reális esélye van a győzelemre. Ugyanis a Videoton és az FTC elleni mérkőzést követően jönnek a mi súlycsoportunknak megfelelő ellenfelek. Aztán a télen át kell alakítanunk a keretet” – szögezte le Artner.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik