NB I: polgármesterek tárgyalnak az MLSZ-szel a kártyáról?

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.03.17. 13:40
A szervezett szurkolói csoportokat képviselő Szurkolói Iroda szerkesztőségünkbe eljuttatott leveléből az derül ki, hogy több megyei jogú város polgármesterének közreműködésével tárgyalások folynak a Magyar Labdarúgó-szövetséggel (MLSZ) a szurkolói kártya rendszeréről.

Mint ismeretes, a múlt héten előbb a Hivatásos Labdarúgók Szervezete (HLSZ) fordult nyílt levélben az MLSZ-hez, kérve, hogy vizsgálják felül azokat az intézkedéseket, amelyek a szurkolók egy részét távol tartják a stadionoktól. Ezt követően Újpest polgármestere, Wintermantel Zsolt illette kemény kritikával a szurkolói kártya rendszerét.a Hivatásos Labdarúgók Szervezete (HLSZ) fordult nyílt levélben az MLSZ-hez, kérve, hogy vizsgálják felül azokat az intézkedéseket, amelyek a szurkolók egy részét távol tartják a stadionoktól. Ezt követően Újpest polgármestere, Wintermantel Zsolt illette kemény kritikával a szurkolói kártya rendszerét.

A Szurkolói Iroda mai közleményében egyebek mellett ezt írja:

REAGÁLT AZ MLSZ

Az MLSZ elnökségeáttekintette az élvonalbeli klubok infrastrukturális helyzetének időarányos fejlődését, amely egyre több pozitív eredményt mutat. Az OTP Bank Ligában szereplő együttesek közül korábban megújult a Győri ETO otthona, a nyáron pedig a DVSC, a Ferencváros és a Puskás Akadémia együttese kezdhette a bajnokságot megújult létesítményben, illetve a közelmúltban létrejöttek a szerződések az érintettek között az összes további létesítmény megújítására. Mindezekre is tekintettel az MLSZ elnöksége elhatározta, hogy a közeljövőben egyeztetéseket kezd és intézkedéseket tesz a nézőtéri kiszolgálás és a szórakozás minőségének javítása érdekében. Ezért a Szövetség helyi szinten előbb a klubokkal, majd pedig a szurkolókkal illetve különböző társadalmi csoportok képviselőivel indít párbeszédet.


„A megoldás érdekében a szervezett szurkolói csoportok érdekképviseletét felvállalóSzurkolói Iroda megyei jogú városok polgármestereivel ismertette elképzelését, megoldási javaslatait a kialakult helyzetről. Újpest polgármestere arra kérte az érintett polgármestereket, hogy fogjanak össze az MLSZéletszerűtlen intézkedései ellen,három megyei jogú város polgármestere pedig a szurkolókkal folytatott egyeztetések után tárgyalt az MLSZ-szel arról, hogyan lehetne ismét életet vinni a lelátókra.”

Majd hozzáteszi:

„A legutolsó egyeztetéseken már arra vártak tőlünk javaslatot, hogy mivel lehetne a regisztrációhoz kötött jegyvásárlást helyettesíteni, hogy a stadionokból kitiltottak ne juthassanak be a mérkőzésekre. Az egész országban nincs ötven ember, aki ki van tiltva a mérkőzésekről, ebből a pár tucat emberből is többen azért lettek kitiltva, mert klubjuk vezetőit negatív kritikával illették. A stadionokban kialakított kamerarendszerek mellett alig ötven ember távol tartása indokolja több tízezer ember bűnözőként kezelését?”

A szurkolók éles hangú közleményükben kifejezik, hogy véleményük szerint a sporttörvény nem szolgálja a hazai lelátók benépesülését, és szeretnék, ha javaslataikat meghallgatnák, elfogadnák a döntéshozók.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik