NB I: „Pécs nem NB III-at vagy NB II-t érdemel”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
2015.05.22. 07:27
Mint ismert, május 13-án öt élvonalbeli labdarúgócsapat (már korábban a Győr, majd a PMFC, a Kecskemét, a Nyíregyháza és a Pápa) nem kapta meg a következő bajnokságra az NB I-es licencet. A pecsma.hu három pécsi kötődésű sportembert kérdezett meg a helyzetről.

„Hatalmas meglepetés s nagy csalódás volt, amikor meghallottam a hírt. Főként, mert bár általában egyetértek az MLSZ-nek a labdarúgás érdekében hozott minden szigorításával, korábban ilyen drasztikus lépést sosem tett – mondta a pecsma.hu-nak Garami József, a pécsiek korábbi edzője. – Arról nem is beszélve, hogy a csapat a zöld gyepen épp most mutatta meg, hogy minden nehézség ellenére érdemes az élvonalbeli szereplésre, a játékosok mindent elkövettek a pályán a bennmaradásért. Szerintem tehát hibát követne el a szövetség, ha másodfokon nem változtatná meg döntését, hiszen ez óriási pofon lenne az egész pécsi futballnak, az utánpótlásnak. Ráadásul azt az örvendetes tendenciát is megtörné, amely szerint újabban ismét egyre több néző kezd kilátogatni a pályákra.”pecsma.hu-nak Garami József, a pécsiek korábbi edzője. – Arról nem is beszélve, hogy a csapat a zöld gyepen épp most mutatta meg, hogy minden nehézség ellenére érdemes az élvonalbeli szereplésre, a játékosok mindent elkövettek a pályán a bennmaradásért. Szerintem tehát hibát követne el a szövetség, ha másodfokon nem változtatná meg döntését, hiszen ez óriási pofon lenne az egész pécsi futballnak, az utánpótlásnak. Ráadásul azt az örvendetes tendenciát is megtörné, amely szerint újabban ismét egyre több néző kezd kilátogatni a pályákra.”

„Nem hittem volna, hogy ez megtörténhet, mi több, most sem hiszem, nem is akarok erre gondolni, meggyőződésem, hogy másodfokon meg kell változnia ennek a döntésnek – fogalmazott idősebb Dárdai Pál. – Robert Jarni és gárdája küzdött, hajtott, mindent megtett az NB I-ért, és ha ők „repülnek”, azzal az utánpótlás fejlődése is hatalmasat zuhanhat vissza. Pécs nem NB III-at vagy NB II-t érdemel, nekünk továbbra is az élvonalban a helyünk.”

„A csapat játékán sem látszott, hogy fizetési vagy más problémák lennének, tisztességesen bent is maradt, így nehezen fogadom el a döntést, remélem, hogy a pécsiek még elő tudnak rukkolni valami olyan döntő érvvel és bizonyítékkal, ami alapján ugyanitt folytathatják” – véli Dibusz Dénes, az FTC jelenlegi, a PMFC korábbi kapusa.

Ezek is érdekelhetik
Legfrissebb hírek