nemzetisport.hu 2017.09.15 08:09 Frissítve: 2017.09.15 10:25

NB I: Pakson havi másfél millió forint a fizetési csúcs

A labdarúgó NB I-ben nyolc forduló után a 10. helyet foglalja el a Paks, amely az előző idényben ötödikként végzett. A klub az idén egyelőre távol áll a múltkori eredmény megismétlésétől, főleg mivel a 4. forduló óta nyeretlen Csertői Aurél csapata. Igaz, a legutóbbi játéknapon éppen a címvédő Bp. Honvéd ellen sikerült 2–2-re végeznie a Paksnak, vagyis a mezőny egyetlen olyan együttesének, amely csak magyar játékosokat foglalkoztat. Ezzel kapcsolatban járt a Digi Sport stúdiójában Balogh Judit, a paksiak ügyvezetője, aki az átigazolási stratégia mellett sok egyébről is fellibbentette a fátylat a zöld-fehér klub kapcsán.

Pakson havi másfél millió forint a csúcsgázsi (fotó: facebook.com/paksifcofficialsite)

 

Elárulta többek között azt is, hogy a tavalyi ötödik hely egyáltalán nem volt erőn felüli teljesítmény, míg a mostani szezonban az élvonalbeli tagság meghosszabbítása az elsődleges célkitűzés.

„Maradjunk bent. A tizenkét csapatos bajnokság során a legfontosabb a stabil NB I-es tagság biztosítása, aztán erre építkezve jó lenne ismét kilépni a nemzetközi porondra a későbbiek során” – fogalmazott az ügyvezető Szombathy Pál Reggeli Start című műsorában, s azt is elárulta, mennyit lehet keresni jelenleg paksi labdarúgóként.

„Költségvetésünket tekintve az élvonalban az utolsók között vagyunk, de legalábbis dobogósok – hátulról. Éppen ezért fizetési sapkát is alkalmazunk, ami azt jelenti, hogy százezer és másfél millió közötti összeget tudunk fizetni a játékosainknak havonta” – mondta Balogh Judit, aki kitért arra is, miért csupán magyar futballistákat alkalmaz a klub.

„Amikor 2006-ban feljutottunk az élvonalba, úgy gondoltuk, hogy azok a játékosok, akik kiharcolták az NB I-es tagságot, megérdemlik a lehetőséget, hogy az élvonalban is képviseljék a csapatot. Azóta is tartjuk magunkat ehhez, bár volt edző, aki felvetette, hogy igazoljunk légióst,  de marad a hazai vonal” – árulta el Balogh. 

A teljes interjú ide kattintva megtekinthető.

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

2018.01.22 00:11:00

Labdarúgó NB I DLUSZTUS IMRE

ALAPVONAL.A labdarúgás hazai átfogó modernizációjához szükséges a magas szintű szakmaiság, az európai infrastruktúra, a minőségi utánpótlás-nevelés, a törekvéseket értőn honoráló közvélemény.

2018.01.19 23:34:31

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Az NB III-as Szekszárd már a 3. percben hátrányban volt. Az NB I éllovasa még négy lesgólt is szerzett.

2018.01.16 13:54:16

Labdarúgó NB I HARMATH ÁKOS, PÓR KÁROLY

Az őszi produkciókat összefoglaló számok alapján megnéztük, mely csapatnak milyen poszton lenne szüksége erősítésre.

2018.01.17 23:26:22

Labdarúgó NB I SINKOVICS GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. Elgondolkodtató, hogy végighaknizza a magyar fővárost…

2018.01.16 17:52:47

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Idei első felkészülési mérkőzésén a Ferencváros 16 gólt szerzett a Dunaföldvár ellen.