Öt gólt láthattunk a Paks–Mezőkövesd bajnokin

CSERHÁTI ANDRÁS  (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)CSERHÁTI ANDRÁS (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)
Vágólapra másolva!
2021.07.30. 18:05
A Paksi FC–Mezőkövesd mérkőzéssel indult a labdarúgó NB I 2021–2022-es idénye, és az izgalmas, fordulatos mérkőzésen a vendégek 3–2-re nyertek.
Hahn János (balra) gyönyörű gólt lőtt, de csapata pont nélkül maradt (Fotó: Szabó Miklós)
A FOTÓRA KATTINTVA A FORDULÓ KÉPGALÉRIÁJA NYÍLIK!
Hahn János (balra) gyönyörű gólt lőtt, de csapata pont nélkül maradt (Fotó: Szabó Miklós) A FOTÓRA KATTINTVA A FORDULÓ KÉPGALÉRIÁJA NYÍLIK!

 

LABDARÚGÓ NB I, 2021–2022
1. FORDULÓ
Július 30., péntek
Paksi FC–Mezőkövesd 2–3 (0–1)
Paks, Paksi FC Stadion, 1000 néző. Vezette: Berke
Gólszerző: Sajbán Máté (54.), Hahn (76.), ill. Besirovic (21.), Jurina (47.), Calcan (79.)

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

„Hahn Janó nincs a kezdőben?” – kérdezte meglepetten a szotyolahéjjal bajlódó paksi drukker a mellette ülőtől.

Bizony, a paksi támadósorban Sajbán Máté, Ádám Martin és Haraszti Zsolt kapott bizalmat Bognár György vezetőedzőtől, az előző idény gólkirálya a kispadról kezdte a Mezőkövesd-Zsóry elleni bajnokit. A csatár remek évet tudhat maga mögött, hiszen 22 gólt szerzett, Marco Rossi szövetségi kapitány behívta az Európa-bajnoki keretbe (igaz, a tornán nem lépett pályára), megszületett a kislánya, és a hírek szerint vitte volna egy külföldi klub, de úgy tűnik, egyelőre Pakson marad.

Az alapvonali játékvezetők viszont nem maradtak, ugyanis a paksi bajnokin „mutatkozott be” a videobírós rendszer Magyarországon. Az úgynevezett VAR-buszokban hárman ülnek, a videobíró, a videobíró-asszisztens, valamint a visszajátszás-kezelő operátor. Azt még nem kellett visszanézni, hogy a kaput eltaláló első fejes után Nagy Gergely magabiztosan védett – érdekes, mindkét kapuban régi-új kapus állt, hiszen a paksiak egyese a 2018–2019-es idényben már szerepelt a zöld-fehéreknél, míg Antal Botond a nyáron érkezett Diósgyőrből, s egyből beverekedte magát a kezdőbe. Sok dolguk nem volt, mert nagy helyzetet nem alakítottak ki a csapatok, a mezőnyben pedig rengeteg hibával játszottak – nem csodálkoztunk, hogy Pintér Attila, a vendégek vezetőedzője több alkalommal is dühöngött a kispad előtt, egészen addig, amíg Dino Besirovic remek fejes góllal vezetéshez nem juttatta a kövesdieket. A paksiak lassan és enerváltan játszottak, nem láthattuk azt a mindent elsöprő, agilis és kreatív támadófutballt, mint az előző idényben oly sokszor. Ennek ellenére a félidő hajrájában egyenlíthettek volna, azonban Ádám Martin, majd Papp Kristóf is célt tévesztett, ha csak centikkel is.

S akkor jött a magyar futballtörténeti pillanat: rászóltak a VAR-buszból a játékvezetőre. Berke Balázs úgy ítélt meg tizenegyest a tolnaiaknak, hogy előbb kifutott az oldalvonal mellett felállított képernyőhöz, a visszajátszás során megbizonyosodott róla, hogy szinte az orra előtt Matija Katanec lerántotta Sajbán Mátét a tizenhatoson belül. A labda mögé Haraszti Zsolt állt, és a jobb oldali kapufát találta el, majd a kipattanót Szabó János lőtte fölé. Olyan érzése támadt az embernek, hogy ezen a napon semmi sem sikerül a Paksnak.

Bognár György hármat cserélt a félidőben, de jött a hideg zuhany, Marin Jurina megduplázta a vendégek előnyét. S aki azt hitte, „vége” a mérkőzésnek, nagyot tévedett, hiszen Sajbán Máté hamar szépített. Ezután Kinyik Ákos próbálkozott, finoman szólva haloványan: a Debrecenből érkező védő tíz méterről kísérletezett, de bedobás lett a vége. A csereként beszálló gólkirály, Hahn János viszont nagyot alakított: szép csel után parádésan lőtte ki a labdával a jobb felső sarkot. A boldog paksi nézők talán még le sem ültek, amikor – az úgyszintén csereként érkező – Andreias Calcan újra a vendégeket juttatta előnyhöz.

Az eredmény nem változott – igaz, Antal Botondnak bravúrt kellett bemutatnia Nagy Richárd lövése után a hosszabbításban –, győzelemmel kezdett a Mezőkövesd.

NB I, 2021–2022, 1. FORDULÓ
HELYSZÍNJÁTÉKVEZETŐ
NÉZŐSZÁM
JÚLIUS 30. (péntek)
Paks–Mezőkövesd 2–3
Paks, Paksi FC Stadion
Berke Balázs
1311
Gyirmót FC Győr–MTK Budapest 1–1
Gyirmót, ALCUFER Stadion
Zierkelbach Péter
1200
JÚLIUS 31. (szombat)
Ferencvárosi TC–Kisvárda Budapest, Groupama Aréna
Káprály Mihály
Budapest Honvéd–Debreceni VSC
Budapest,Bozsik Aréna
Bognár Tamás
AUGUSZTUS 1. (vasárnap)
ZTE FC–Mol Fehérvár Zalaegerszeg, Zalaegerszegi Városi Stadion
Újpest FC–Puskás Akadémia FC Budapest, Szusza Ferenc Stadion

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik