NB I: paksi és debreceni játékos közösen nyert kupát

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.12.30. 20:34
Aktív és korábbi NB I-es játékosok részvételével rendeztek teremlabdarúgó-tornát Debrecenben.

Emlékeznek még a téli teremlabdarúgó tornák különleges hangulatára? Arra, mikor télen is szoríthattunk kedvenc NB I-es csapatainknak, és egy pár NB II-es csapat is szerephez jutott ezeken? Egy debreceni kezdeményezés ezeket próbálja meg talán visszavarázsolni. Immáron tizenhatodik alkalommal rendezték meg a Hódos Imre Rendezvénycsarnokban a Real Team Kupát.

A mai viszonyokhoz képest nem túl olcsó (4000 Ft) jegyárak ellenére is zsúfolásig megtelt az 1800 fő befogadására képes Sportcsarnok a hajdú-bihari megyeszékhelyen.

A magas színvonalú szervezés mellett csalogató volt, hogy az idén is szerepeltek a kispályás csapatokban NB I-es, NB II-es játékosok. A pályára lépők között ott volt Vadnai Dániel (MTK), Holman Dávid (DVSC), Vernes Richárd (Paks), Szakály Péter (DVSC), Varga József (Videoton), Balogh Balázs (Újpest). Az NB II-ből pedig az igencsak jól szereplő Balmazújváros középpályása: Sigér Dávid, valamint a Nyíregyháza játékosa: Szécsi Márk.

A korábbi NB I-esek közül játszott többek között Szűcs Lajos, Komlósi Ádám, Kerekes Zsombor és Bárányos Zsolt is, míg a futsalvilágot Trencsényi János reprezentálta.

A négynapos rendezvény döntőjéig az NB I-es focisták közül a Pakson játszó Vernes és a Debrecenben vitézkedő Holman jutott el, csapatukkal, a Viktor Securityvel meg is nyerték a kupát (a döntőben 4–1-re győzték le a Labonczfa-Szántót).

„Nagyon örülök, hogy a téli időszakban lehetőség van ilyen játékra – mondta Holman. – Az alapozás mindig az edzésfolyamat egyik legkeményebb része, ez így kicsit megkönnyíti. Egy-egy ilyen rendezvény kizökkenti az embert egy kicsit az alapozás mindennapjaiból. Azt pedig külön köszönöm, hogy a DVSC-nél megengedik a játékot, sok klubnál ez tiltva van. A Viktor Security nemcsak egy csapat, baráti társaság, amely ma meg tudta nyerni a Real Team Kupát. Viszont a győzelem után mindenki megy haza aludni, pihenésre van szükség most.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik