NB I: Orosz Pál szerint reális a Fradinak az El-csoportkör

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.05.03. 17:47
Orosz Pál, a Ferencváros Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója szerint az újdonsült bajnok Ferencvárosnál minden feltétel adott ahhoz, hogy bekerüljön az Európa-liga csoportkörébe. A sportvezető a Sport Tv Mai helyzet című műsorában elmondta, ennek megvan a realitása, adott a költségvetés is hozzá, míg egy Bajnokok Ligája-csoportkör akár a jelenlegi költségvetés ötszörösét is igényelné.

A Bajnokok Ligája csoportkörébe borzasztó nehéz bekerülni, de egy Európa-liga-csoportkörbe való bekerüléshez minden adott a Ferencvárosnál – mondta el Orosz Pál a Sport Tv Mai helyzet című műsorában május 2-án. – A jelenlegi játékrendszerünkkel, a futballistákkal, a szakmai stábbal, a háttérrel, ez abszolút reális cél… Benne van a pakliban a BL csoportkörébe való bejutás, természetesen nagyon örülnénk neki, de ehhez nagyobb szerencse kell, mint az El-csoportkörbe kerüléshez, hiszen a mi hátterünkkel az a realitás.” A Bajnokok Ligája csoportkörébe borzasztó nehéz bekerülni, de egy Európa-liga-csoportkörbe való bekerüléshez minden adott a Ferencvárosnál – mondta el Orosz Pál a Sport Tv Mai helyzet című műsorában május 2-án. – A jelenlegi játékrendszerünkkel, a futballistákkal, a szakmai stábbal, a háttérrel, ez abszolút reális cél… Benne van a pakliban a BL csoportkörébe való bejutás, természetesen nagyon örülnénk neki, de ehhez nagyobb szerencse kell, mint az El-csoportkörbe kerüléshez, hiszen a mi hátterünkkel az a realitás.”

A költségvetést tekintve a BL-csoportkörhöz „…a jelenlegihez képest nagyságrendileg ötszörös költségvetésre lenne szükség, míg az El esetében, azt hiszem, ott vagyunk.

Orosz Pál kitért arra is, hogy Szerhij Rebrov vezetőedző érkezésével megváltozott a csapaton belüli mentalitás, „…nagy szigor van, mindenki tudja és végrehajtja a feladatát. Konfliktus nincs edző és játékosok között” – utalva Böde Dániel vagy Davide Lanzafame közelmúltbeli, keretből való kimaradására. „Az edző minden alkalommal az aktuálisan legjobb csapatot küldi pályára.”

Pályán és pályán kívül egyaránt egyben van a Fradi, de várható változás a keretben. „A céljaink eléréséhez még szükség van erősítésre”, mondta a szakember, aki hangsúlyozta, konkrétumokról nem beszél, de két-három pozícióról van szó.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik