NB I: Nincs szükségünk a Videotonra, hogy motiváltak legyünk – Doll

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.02.24. 23:54
Érdekes, fordulatos mérkőzésen a Ferencváros 5–2-re legyőzte odahaza a címvédő Budapest Honvédot a labdarúgó NB I 20., első tavaszi fordulójában. A találkozó után a két vezetőedző, Supka Attila és Thomas Doll értékelt.

„Nagyon nehéz bármit is mondani egy ilyen meccs után, mert nem azért jöttünk, amit kaptunk – kezdte az érhető módon csalódott kispesti tréner, Supka Attila. – Szerettünk volna eredményesen futballozni. Úgy érzem, hogy biztatóan kezdtük a mérkőzést. Meg tudtuk valósítani az elején azt, amit szerettünk volna, egy kontratámadás végén gólt tudtunk szerezni a Groupama Arénában, ami az elsődleges célunk volt. Viszont utána olyan hibákat követtünk el, amilyeneket nem hogy ilyen szinten, de alacsonyabb osztályban sem szabad."

A szakember kifejtette, hogy a szabadrúgásokra gondolt, amiket kielemeztek, mégis gólokat kaptak belőlük.

„Elsősorban a figyelem hiánya és kicsit a fegyelmezetlenség miatt. Megbeszéltük, hogy kinek, ki lesz az embere. Gondolok a Böde Dani góljára, amikor a hosszú oldalon érkezett és szabadon rúghatta a kapuba. Nem ment vele az a játékos, aki ki volt jelölve rá. Ha ott vagyunk a szituációnál, nagy valószínűség szerint nem így alakul, nem biztos, hogy gólt tud belőle rúgni. De lehet azt is mondani, hogy a szabadrúgást megelőző szituáció is már olyan volt, hogy ott nem szabad szabálytalanságot elkövetni. Ezeket megbeszéltük, elemeztük. Tudtuk, hogy Varga Roland nagyon jól rúgja a szabadrúgásokat, és erre vigyázni kell, mert életveszélyesek. Hát ma nem igazán sikerült ezeket semlegesítenünk."

Supka szerint viszont a szünetben rendezték a sorokat, támadólag léptek fel, ennek lett az eredménye a második góljuk.

„Úgy gondolom, ha a tizenegyest berúgjuk, 3–3-nál teljesen más a játék képe, mert nem kellett volna ennyire kinyílnunk az egyenlítésért. Ez megbosszulta magát. Ki kell elemezni a mérkőzést, meg kell néznünk a hibákat, és megpróbáljuk kijavítani a jövő hétre. Remélem, hogy a következő mérkőzésen már eredményesebbek tudunk lenni."

Supka Attila teljes sajtótájékoztatója

Thomas Doll jóval vidámabb volt, szerinte a nézők is nagyon jól szórakoztak a hosszú téli szünet után.

„Ilyenkor egyik csapat sem tudja, pontosan hol is áll. Egészen jól magunkra találtunk a mérkőzés kezdetén, aztán volt egy kis figyelmetlenség, amit a Honvéd kihasznált. De azt is lehetett látni, hogy mennyire megkeményedett a csapat, nagyon gyorsan visszataláltunk, és a félidőre már 3–1-re vezettünk. A második félidőben meg volt arra a lehetőségünk, hogy a negyedik vagy az ötödik gólt is megszerezzük, és ezzel eldöntsük a mérkőzést. Ilyenkor nem szabad az ellenfelet visszahozni a mérkőzésbe."

A német vezetőedző szerint akkor nem volt meg a céltudatosságuk a Honvéd kapuja felé, rövid passzos játékot akartak játszani, nem támadták le az ellenfelet, és a játékosok kicsit bealudtak.

„Így természetesen 3–2-re módosult az állás, és csak Dénesnek köszönhetően nem tudtak kiegyenlíteni. A védés nagyon fontos volt, éppen ezért véd Dibusz Dénes személyében Magyarország legjobb kapusa a Ferencvárosban. Már többször fogott tizenegyest. Ez volt a jel, ami felébresztett mindenkit, és megmutatta, hogy ilyen könnyelműen a győzelmünket nem adhatjuk oda. Ha visszaemlékezünk az egész mérkőzésre, összességében jobbak voltunk három góllal. Nagyon sok energiát fektettünk a találkozóba, jól helyezkedtek, kombináltak a játékosok, jól váltottunk támadásból védekezésbe és nagyon sok olyan dolgot láttunk, amit a felkészülési időszakban is gyakoroltunk. Nagyszerű és optimális kezdése volt a 2018-as évnek. Megmutattuk, hogy milyen erősek vagyunk itthon természetesen a szurkolók támogatásával."

Ezután a Nemzeti Sport újságírója azt kérdezte Dolltól, hogy motiválta-e őket az a tény, hogy korábban a Videoton is begyűjtöttem a három pontot a Vasas ellen?

„Nincs szükségünk a Videotonra, hogy motiváltak legyünk. Saját felkészülésünk volt, hat hétig keményen dolgoztunk. Semmilyen bajnokságot nem döntenek el a huszadik fordulóban. Sok fontos mérkőzés van hátra, én vagyok az utolsó, aki a Videotonra tekintgetek, mert nekünk a saját házi feladatainkat kell elvégeznünk. Remélem, nem minden héten fognak nekem ilyen kérdést feltenni. Ma a Honvéddal játszottunk, azt, ami a Videotonnal történik, nem tudom befolyásolni."

Thomas Doll vágatlanul

LABDARÚGÓ NB I
20. FORDULÓ

FERENCVÁROS–BP. HONVÉD 5–2 (Gorriarán 23., Böde 26., 83., Blazic 44., Leandro 91., ill. Eppel 19., 60.)
Budapest, Groupama Aréna, 7225 néző. Vezette: Iványi

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik