NB I: „Nem lett volna szállás a fővárosban” – ezért pótolhatják októberben a Vasas–Haladást

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.09.25. 10:01
Mint ismert, két trafó meghibásodása miatt sötétségbe borult szombaton a Szusza Ferenc Stadion a Vasas–Haladás bajnoki 21. percében 0–0-s állásnál, és mivel nem volt gyorsan orvosolható a probléma, nem lehetett folytatni a találkozót. Mivel még az első félidőben szakadt félbe a mérkőzés, a versenyszabályzat értelmében a teljes 90 percet kell újrajátszani. A nagy kérdés az, hogy mikor.

A szombathelyiek kérése az volt, hogy ne ezen a héten kelljen pótolni a félbeszakadt, Vasas elleni meccset.

„Nem volna szerencsés, hogy miután szombat este visszautaztunk Szombathelyre, kedden újra útnak induljunk, ráadásul a hétvégén is nagyon nehéz és fontos mérkőzés vár ránk a Mezőkövesd ellen – mondta lapunknak Tóth Miklós, a Haladás ügyvezetője. – Annak nem volt realitása, hogy másnap, vagyis vasárnap pótoljuk a mérkőzést, hiszen ahhoz ott kellett volna maradnunk Budapesten, de szombat este harminc embernek szállást találni lehetetlen. Péntek este is Székesfehérváron voltunk kénytelenek aludni, mert a fővárosban nem találtunk ennyi emberre szabad szálláshelyet, sőt ezúttal Telkiben, az MLSZ edzőközpontjában sem volt hely, ahol korábban többször megszálltunk. Még egyeztetnünk kell a Vasassal az új időpontról. Elvileg a válogatott világbajnoki selejtezői miatti szünetben, október elején is sor kerülhetne a meccsre, de nem tudni, a Vasas hozzájárulna-e ehhez, hiszen kérdéses, hány játékosát hívják meg a válogatottba.”

A szombathelyiekhez hasonlóan az angyalföldiek sem örültek a fordulatnak.

„Jól játszottunk, épp kezdtük elkapni a fonalat – értékelt Vancsa Miklós, a Vasas ügyvezetője. – Továbbra is egyeztetünk az újrajátszás időpontjáról. Az MLSZ három lehetőséget adott meg a meccs után: a másnapot, tehát a vasárnapot, e hét szerdáját és az október tizenhét-tizennyolcadikai keddet vagy szerdát. Az előbbi kettő nem felelt meg a Haladásnak, és mi magunk sem vagyunk biztosak benne, hogy addig egyáltalán megjavítható a világítás. Az október közepi időpont talán megfelel mindkét félnek és a szövetségnek is, de ezt egyelőre még nem lehet készpénznek venni.”

NB I, 2017–2018, 10. FORDULÓ
SZEPTEMBER 23., SZOMBAT
HELYSZÍN
JÁTÉKVEZETŐ
Vasas FC–Haladás 0–0-nál félbeszakadt
Budapest, Szusza Ferenc StadionVad II István
Ferencváros–Diósgyőri VTK 2–0
Budapest, Groupama ArénaSzabó Zsolt
Paksi FC–Balmazújváros 1–0
Paks, Városi Stadion
Karakó Ferenc
Debreceni VSC–Puskás Akadémia 3–0
Debrecen, Nagyerdei StadionErdős József
Mezőkövesd–Újpest FC 2–4Mezőkövesd, Városi Stadion
Solymosi Péter
Videoton FC–Bp. Honvéd 1–1Felcsút, Pancho Aréna
Bognár Tamás
TABELLA • NYÁRI ÁTIGAZOLÁSOK
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik