NB I: Nem érzem, hogy lenne különbség az FTC és a Fehérvár között – Juhász

P. T.P. T.
Vágólapra másolva!
2020.10.31. 07:33
null
Juhász Roland szerint eltűnt a tavaly még meglévő különbség a két csapat között (Fotó: Török Attila)
A rangadót a lelátóról nézi a korábbi kiváló védő, Juhász Roland, aki szerint eltűnt a tavaly még meglévő különbség a két csapat között.

 

– Tudja, hogy pályafutása során melyik csapat ellen játszott legtöbbször?
– Gyanítom, a Ferencváros a helyes válasz – vonta le a logikus következtetést a húszéves profi karrierjét 2020. június 23-án éppen a Fradi ellen 1–0-ra megnyert mérkőzésen befejező, sporttanácsadóként a Mol Fehérvár FC kötelékében maradó Juhász Roland. – Az FTC mellett egyébként a Debrecen lett volna a másik tippem.

– Huszonhat meccsen szerepelt a Fradi, huszonhármon a Loki ellen. Azt is sejti, hogy milyen az összmérlege a Ferencvárossal szemben?
– Nagyjából ötvenszázalékos, de inkább jobb, mint rosszabb. Szerintem a legtöbb csapat ellen pozitív mutatóval zártam, hiszen azzal a három klubbal, amelyikben megfordultam pályafutásom során, az MTK-val, az Anderlechttel és a Vidivel, jóval többször nyertünk, mint ahányszor kikaptunk. Például az első Ferencváros elleni meccsemen is győztes csapat tagja lehettem. Az volt a harmadik mérkőzésem az élvonalban, öt kettőre nyertünk, az MTK ötödik gólja az én első gólom volt az NB I-ben. Az utolsó fellépésem még ennél is kedvesebb emlék, úgy győztük le az FTC-t, hogy a találkozó egyetlen gólját én lőttem – karrierem első és utolsó büntetőjéből. Még utánpótlásszinten sem vállalkoztam a tizenegyesek elvégzésére, az „ifi A-ban” is úgy lettem gólkirály, hogy a büntetőket Kanta József rúgta.

Támadás és maszkviselés

Márton Gábor kellemes helyzetben van: a Vidi vezetőedzőjének nem az okoz fejtörést, kit tegyen be a kezdő tizenegybe, inkább az, hogy kit hagyjon ki. Sérülés miatt csak Kovács Istvánra és Kovácsik Ádámra nem számíthat – a magyar válogatott kapus távollétében a szerb válogatott Emil Rockov bizonyíthat. A támadósorban pedig a Fradi ellen eddig öt gólt szerző Nikolics Nemanja.
„Nagyon vártuk ezt a meccset, nagy csata lesz – jelentette ki a piros-kékek csapatkapitánya a molfehervarfc.hu oldalon. – Jó hangulat van az öltözőben, és kezdünk olyan futballt mutatni, amilyet tartósan szeretnénk. Az utóbbi időben erőltettük a támadójátékot, jól is ment. Védekezésben és támadásban is javulnunk kell, mégis bizakodva készülünk a Fradi ellen. Jó lenne betalálni, s azzal eldönteni a mérkőzést, de most a győzelem a legfontosabb. Tudjuk, sokan szurkolnak majd nekünk a lelátón, szükségünk is lesz rájuk. Ezúton is kérem a drukkereket, tartsák be a szabályokat, viseljenek maszkot.”

– Beszéljünk a máról: nehéz lesz a lelátóról nézni a rangadót?
– Nem annyira. Ha egy-két évvel fiatalabb lennék, boldogan játszanék, de most azt érzem, a legjobbkor hagytam abba. Megnyugtat az is, amit a Viditől látok, hétről hétre lép előre, kíváncsian várom, mire megy a rangadón. Az előző idényben a Ferencváros jobb volt nálunk, de ma már nem érzem, hogy lenne különbség a két együttes között.

– A Fehérvár legyőzheti a BL-részvevő Fradit?
– Persze! Nagy szó, hogy a magyar futball sorozatban harmadik esztendeje képviselteti magát valamelyik nemzetközi kupasorozat főtábláján. Talán nem bántok meg senkit azzal, ha azt mondom, az elmúlt évek két legjobb csapata csap össze, valódi értékmérő lesz ez a kilencven perc. Ha abból indulok ki, hogy Márton Gábor irányításával folyamatosan fejlődünk, ráadásul hazai környezetben játszunk, van okom reménykedni abban, hogy miénk lesz a három pont.

– Mekkora űrt hagyott maga után a fehérvári védelemben?
– A védekezésünk abszolút rendben van. Remek döntés volt Stopirát „behúzni” belső védőnek, nem csak a hátsó alakzatnak, a csapatnak is igazi vezére lett. Megemelem a kalapomat a többiek előtt is, mindent megtesznek azért, hogy egyre jobban működjön a gépezet. Tetszik a srácok felfogása.

– Megszokta már az új szerepkörét?
– Rengeteg a teendő, ugyanakkor élvezem minden pillanatát. Korántsem gondolom azt, hogy mindent tudok a futballról, szeretnék tanulni. A klubnál sokan partnerek ebben, ez is könnyíti az átállást. Ez is hosszú út, itt is a maximumot kell nyújtani, ám ha valamivel, a hozzáállásommal sosem volt gond. Tényleg jól érzem magam a bőrömben.

NB I
9. FORDULÓ

19.30: Mol Fehérvár–Ferencváros (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!

AZ ÁLLÁS
1. Ferencvárosi TC 6 5 1 14–3 +11 16
2. Mol Fehérvár 7 4 3 20–10 +10 15
3. Budafoki MTE 7 4 1 2 11–10 +1 13
4. Paksi FC 8 3 2 3 12–12 0 11
5. Kisvárda 7 3 1 3 10–12 –2 10
6. Újpest FC 8 3 1 4 11–17 –6 10
7. Puskás Akadémia 7 3 4 9–13 –4 9
8. MTK Budapest 8 2 3 3 10–13 –3 9
9. Budapest Honvéd 7 2 2 3 13–13 0 8
10. Zalaegerszegi TE 8 2 2 4 15–17 –2 8
11. Diósgyőri VTK 7 2 1 4 11–13 –2 7
12. Mezőkövesd 8 2 1 5 7–10 –3 7
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik