NB I: nem érezte jól magát a Haladásban, így került Paksra

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.09.06. 07:22
Furcsa az élet. A hírek szerint Simon Ádám nem érezte jól magát Szombathelyen, a középpályás ezért a múlt héten felbontotta a Haladással nyáron kötött szerződését, majd kedden Paksra igazolt át, így egy éven belül a negyedik klubban játszhat. A váltás hátteréről a Nemzeti Sport kérdezte.

Egy, kettő, három, négy… Simon Ádám egy éven belül a negyedik klubjában léphet pályára, ha lehetőséget kap új együttesében, a Paksban. A középpályás játszott a Videotonban és a Gyirmót FC Győrben, míg a nyáron négy évre szóló szerződést kötött a Haladással. Habár kezdőként kapott szerepet a szombathelyieknél, végül szabadon igazolhatóvá vált. Nem érezte jól magát a Haliban, ezért kérte a vezetőséget, hogy engedje el.

„Nem szeretnék erről beszélni, de azt megjegyezném, a Haladás elöljárói korrekten álltak hozzá a kialakult helyzethez, és közös megegyezéssel bontottuk fel a szerződésem – mondta Simon Ádám, aki három évre írt alá a paksiakhoz. – Ha játszom a Paksban, akkor egy éven belül a negyedik klub lesz, amelyben szerepeltem – lám, az élet néha furcsaságokat hoz. A Videoton ellen még biztosan nem léphetek pályára, mert az eredeti időpontban nem voltam a Paks futballistája.”

A két csapat mai mérkőzését ugyanis eredetileg a 6. fordulóban rendezték volna, ám a Videoton Európa-liga-küzdelmei, valamint a sporttörvény miatt – amely kimondja, augusztus 20-án nem lehet bajnokit játszani – elhalasztották.

„Remélem, vasárnap a Honvéd ellen már bemutatkozhatok a Paksban. Amúgy nem ismeretlenek közé csöppentem, többek között Haraszti Zsolttal, Koltai Tamással, Nikházi Márkkal és Vági Andrással is játszottam egy csapatban, Csertői Auréllal pedig korábban dolgoztam együtt a Haladásnál. Nem titok, ez sokat számított a döntésemben” – tette hozzá Simon.

NB I, MAI PROGRAM
A 6. FORDULÓBÓL ELHALASZTOTT MÉRKŐZÉS
19.30:
Paks–Videoton (Tv: M4 Sport)


NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A PAKSI FC-NÉL
Érkezők:
Adamcsek Máté (Ferencváros), Berdó Máté (MTK Budapest), Daru Bence (ZTE FC, kölcsön után végleg), Hajdú Ádám (Bp. Honvéd, kölcsön után végleg), Kokenszky Norbert (Rákosmente KSK), Nikházi Márk (MTK Budapest), Simon Ádám (Haladás, szabadon igazolhatóként), Verpecz István (Debreceni VSC)
Kölcsönbe érkezők:

Kölcsönből visszatérők: Nagy Richárd (SZEOL SC), Vági András (Mezőkövesd)
Az utánpótlásból felkerültek/ profi szerződést kötöttek: –

Kiszemeltek:
Távozók: Balázs Zsolt (kispesti kölcsön után ZTE FC), Kelemen Dávid (békéscsabai kölcsön után Nyíregyháza), Kovács Gábor (zalaegerszegi kölcsön után Csákvár, szabadon igazolhatóként), Székely György (szabadon igazolható)
Kölcsönbe távozók: Bor Dávid (dorogi kölcsön után Soproni VSE), Jelena Richárd (Csákvár), Kesztyűs Barna (Nyíregyháza Spartacus), Kokenszky Norbert (Soproni VSE), Kővári Róbert (dorogi kölcsön után Soproni VSE), Szalai András (Dorog)
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: Vernes Richárd (Bp. Honvéd, onnan ZTE FC)
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk:

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik