NB I: megszűnhet a kötelező buszoztatás a meccsek előtt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.11.24. 18:17
Ha az Országgyűlés elfogadja Kósa Lajos, a Honvédelmi és Rendészeti Bizottságának elnöke törvénymódosítási javaslatát, eltörlik a labdarúgó NB I-es mérkőzések előtt a kötelező buszoztatást.

Az ulloi129.hu számolt be róla, hogy a javaslat megszünteti a vendégklubok eddigi kötelezettségét, mely szerint a kiemelt meccsekre meg kellett szervezniük a vendégszurkolók utaztatását, ugyanakkor növeli a rendőrség feladatát a kiemelt meccseken, amit kötelezettségé tesz, így a kluboknak nem kerül pénzébe.ulloi129.hu számolt be róla, hogy a javaslat megszünteti a vendégklubok eddigi kötelezettségét, mely szerint a kiemelt meccsekre meg kellett szervezniük a vendégszurkolók utaztatását, ugyanakkor növeli a rendőrség feladatát a kiemelt meccseken, amit kötelezettségé tesz, így a kluboknak nem kerül pénzébe.

Jobban ellenőrzik majd a meccseken szolgálatot teljesítő biztonsági személyzet munkáját is. A benyújtott törvénymódosítási javaslattal kapcsolatban korábban olyan hírek is szárnyra kaptak, hogy kezdeményezi a beléptetés módosítását is, amellyel eltörlése kerülhetett volna a Ferencvárosnál alkalmazott vénaszkenner.

A most benyújtott javaslat azonban cáfolja ezt a híresztelést, hiszen a rendező döntési jogkörébe rendeli, hogy milyen beléptetést alkalmaz, ugyanakkor a kiemelt meccseken ezután is kötelező lenne a legfontosabb személyes adatok megadása.

Kósa Lajos az MTI-nek elmondta, a bizottság javaslatában számos egyéb módosítás is szerepel, amely megkönnyíti a szurkolók számára a mérkőzésre járást, és reményét fejezte ki, hogy ez jótékonyan hat a meccsek nézettségére, illetve támogatja a sport ügyét.

A javaslathoz még érkezhetnek módosító javaslatok és a végső döntést az Országgyűlés mondja ki. A törvénymódosítási javaslat itt olvasható.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik