NB I: Ma a játékvezető győzött, nem a csapatok - Sousa

Vágólapra másolva!
2012.12.02. 19:50
A Videoton az Újpestet fogadta a labdarúgó NB I 17. fordulójában, és a végig izgalmas, nyílt rangadó 1–1-es döntetlenre végződött. A mérkőzés utáni nyilatkozatokból kiderül, hogy mindkét edző igazságosnak tartja a Sóstói Stadionban született eredményt.

Balajcza Szabolcsnak sokat köszönhet az Újpest, hiszen védéseivel komoly érdemeket szerzett abban, hogy egy ponttal távoztak a lila-fehérek Székesfehérvárról.Balajcza Szabolcsnak sokat köszönhet az Újpest, hiszen védéseivel komoly érdemeket szerzett abban, hogy egy ponttal távoztak a lila-fehérek Székesfehérvárról.

A kapus a mérkőzés után nyilatkozott: „Elégedettek lehetünk, de győzni jöttünk. Olyan szituációból kaptunk gólt, amelyből egész héten készültünk, pontrúgásból. Ez a legjobban elkerülhető, és emiatt bánt kicsit az eredmény, de úgy érzem, Fehérváron ikszelni nem szégyen.”

Az Újpest kapusa az őszi szezonnal kapcsolatban elmondta, van egy kis hiányérzete, mivel több pontot is elhullajtottak.

„Nagyon elégedett vagyok az eredménnyel és az egy ponttal. Az első félidőben mindkét csapat jól játszott, jó meccs volt. A második játékrészben a Videoton nagy nyomás alá helyezett minket, hiszen tudta, neki nyernie kell, ha versenyben akar maradni a bajnoki címért folyó küzdelemben. A végén volt egy nagy helyzetük, de az ellentámadásból mi is megszerezhettük volna a győztes gólt. Összességében igazságosnak tartom a döntetlent – értékelte a látottakat a vendégek vezetőedzője, Jos Daerden, majd hozzátette: – Az első néhány forduló nagyon nehéz volt, de úgy érzem, a csapat folyamatosan fejlődik, és mindent meg szeretnénk tenni, hogy a bajnoki tabella első öt helyének valamelyikén végezzünk.”

A Videoton portugál vezetőedzője, Paulo Sousa ekképpen nyilatkozott:

„Az Újpest jól kezdte a találkozót, nagyjából azt kaptuk tőle, amire számítottunk. Az a rengeteg helyzet, amelyet kidolgoztunk, döntetlenre volt ma elegendő. Tudtuk, hogy ellenfelünk keményen fog játszani, ma ezt az eredményt sikerült összehoznunk.”

A Videoton vezetőedzője hozzátette, ma a játékvezető győzött, nem a csapatok. Az Európa-liga-szerepléssel kapcsolatban Sousa megjegyezte, a fáradtság egyértelműen látszik a csapatán.

„Nagyjából tizenhat mérkőzéssel játszottunk többet, mint ellenfeleink. Mitrovics sérülése is ennek tudható be. Próbálunk a lehető legjobban felkészülni a Sporting elleni mérkőzésre, és a lehető legjobb eredményt szeretnénk elérni ellene” – zárta mondandóját a portugál tréner.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik