NB I: Kötelező három pont volt, csatár kell még - Szivics

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.07.27. 22:42
A labdarúgó NB I első fordulójában a Diósgyőri VTK hazai pályán 2–1-re legyőzte a Puskás Akadémiát Senad Husic és Bacsa Patrik találatával. A mérkőzés után a két szakvezető értékelt.

„Mondtam a mérkőzés előtt is, hogy fontos és nehéz mérkőzés lesz a mostani. Fontos azért, hogy miként indulunk a bajnokságban – idézi Tomiszlav Szivicset, a DVTK vezetőedzőjét a boon.hu. – Csütörtökön nehéz meccset tudtunk le, ma egy dolog volt a lényeg: a három pont megszerzése. Az első félidőben taktikáztunk egy kicsit, kicsit görcsösen futballoztunk, de a második félidőben már nem volt kérdés, hogy ki nyer. Büszke vagyok a csapatra, sok helyzetet kialakítottunk, öt ziccerből azonban egy gólt sem szereztünk. Látszik, hogy csatár kell még, mert ez egy komolyabb mérkőzésen visszaüthet. Kötelező három pontot szereztünk egy kellemetlen ellenfél ellen, egy komoly széria közben ez egy kis bravúr. Sok sikert kívánok a továbbiakban a Puskásnak.”Tomiszlav Szivicset, a DVTK vezetőedzőjét a boon.hu. – Csütörtökön nehéz meccset tudtunk le, ma egy dolog volt a lényeg: a három pont megszerzése. Az első félidőben taktikáztunk egy kicsit, kicsit görcsösen futballoztunk, de a második félidőben már nem volt kérdés, hogy ki nyer. Büszke vagyok a csapatra, sok helyzetet kialakítottunk, öt ziccerből azonban egy gólt sem szereztünk. Látszik, hogy csatár kell még, mert ez egy komolyabb mérkőzésen visszaüthet. Kötelező három pontot szereztünk egy kellemetlen ellenfél ellen, egy komoly széria közben ez egy kis bravúr. Sok sikert kívánok a továbbiakban a Puskásnak.”

„Az első félidő langyos volt, lassú iramban, kiegyenlített volt a játék, talán még többet is birtokoltuk a labdát – mondta Benczés Miklós, a Puskás Akadémia vezetőedzője. – A második félidőben a Diósgyőr nagy erőket mozgósított a gólért, szerkezetet is váltott. Sokat áldoztunk a mai meccsen, de enerváltan védekeztünk, és ezért lehetőségek nyíltak ellenfelünk előtt. Abban bíztam, hogy egy-két emberünknek már megvan a rutinja, de sajnos elkövettünk pár hibát, a második félidőben a Diósgyőr könnyen került mögénk. Támadásainkban nem éreztem az átütőerőt, a döntő pillanatokban rossz döntéseket hoztunk, a támadóinkban nem volt meg a szükséges agilitás. Gratulálok a DVTK-nak a győzelemhez, és sok sikert kívánok az Európa-ligában.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik