NB I: kórusban szidták Karakót – a csatár is kiakadt a bíróra

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.02.27. 08:13
null
Nem csak a Vasas, a Gyirmót játékosai is reklamáltak Karakó Ferencnél, amikor Vass Patrik sárga lapot kapott, hogy nem ő szabálytalankodott az esetnél (Fotó: Veres Viktor)
Az 1–1-es döntetlennel záruló Vasas–Gyirmót meccs után a fővárosiak szurkolói és a csapatkapitány Remili Mohamed is kifogásolta Karakó Ferenc játékvezető ténykedését, legfőképp egy elmaradt tizenegyest kértek számon.

 

„Nincs üldözési mániám, és ritkán szoktam a játékvezetőkkel foglalkozni, de most kénytelen vagyok, mert ugyanazt éltem át az őszi utolsó és a tavaszi első meccsünkön: ugyanaz a spori sem Pakson, sem most, a Gyirmót ellen nem adott meg nekünk egy jogos tizenegyest – mondta a Nemzeti Sportnak a Vasas csatára, Remili Mohamed. – A Gyirmót játékosa a büntetőterületen belül nemcsak szabálytalankodott velem, még rám is esett. Hihetetlen, hogy ezek után ugyanúgy elmaradt a büntető, mint a tavalyi záráskor Pakson…”

Szombaton meglehetősen feszült, ideges hangulatban zárult az 1–1-re végződő Vasas–Gyirmót mérkőzés. Az angyalföldi szurkolók kórusban szidták Karakó Ferenc játékvezetőt, aki tavaly a Paks elleni utolsó, míg most a Gyirmót elleni első tavaszi meccsét vezette a piros-kékeknek.

Ezzel együtt Remili elismerte, nem játszottak jól a Gyirmót ellen.

„Nem szeretném elhárítani a felelősségünket – folytatta az angyalföldi támadó. – Gyengén futballoztunk, különösen az első félidőben. Nem magyarázatként mondom, negyvenöt percig ismerkedtünk az utóbbi időben katasztrofálissá váló újpesti talajjal. Évekig játszottam itt, és megdöbbentő volt számomra, mennyire elhanyagolt a pálya. Talán megérdemeltük volna, hogy legalább egy edzést itt tarthassunk, hogy ismerkedhessünk a körülményekkel. Na de a hiba elsősorban bennünk volt. A szünetben az edzőnk alapos fejmosásban részesített bennünket, megkaptuk a magunkét, és a folytatásban már egyértelműen mi játszottunk fölényben. A jelek szerint még nincs meg a hatásos ellenszerünk a bunkerfocival szemben. A Gyirmót azt játszotta, amit kell, biztos védekezés, megszállt tizenhatos és előrerugdosott labdát. Fájó két pontot hagytunk veszni, de azt üzenem a drukkereinknek, eszünkben sincs feladni a harcot a dobogós helyezésekért. Az ősszel magasra tettük a lécet, és ígérem, ott folytatjuk, ahol a sikerszériánk megszakadt. A Vasas tavasszal is meghatározó csapata lesz az NB I-nek.”

Az eset, amit Remili említett (Fotók: Veres Viktor)
Az eset, amit Remili említett (Fotók: Veres Viktor)

 

NB I, 2016–2017, 21. FORDULÓ
FEBRUÁR 25., SZOMBAT
HELYSZÍN
JÁTÉKVEZETŐ
NÉZŐSZÁM
Haladás–Újpest 0–2
Sopron, Városi Stadion
Andó-Szabó Sándor
1831
Bp. Honvéd–DVSC 1–0
Budapest, Bozsik-stadion
Berke Balázs
2019
DVTK–MTK 2–3
Mezőkövesd, Városi Stadion Erdős József
1646
Paks–Mezőkövesd 5–0
Paks, Paksi Stadion
Szőts Gergely
800
Vasas–Gyirmót 1–1
Budapest, Szusza Ferenc StadionKarakó Ferenc
1950
Ferencváros–Videoton 0–0
Budapest, Groupama ArénaSzabó Zsolt
8725
TABELLA • MENETREND • GÓLLÖVŐLISTA

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik