NB I: Koman nagyon jó, de időre van szüksége - Szivics

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.02.28. 16:55
A Szombathelyi Haladás 1–1-es döntetlent játszott a Diósgyőri VTK-val a labdarúgó NB I tavaszi rajtján, a 18. fordulóban. A hazaiak egyenlítő gólját szerző Németh Márió nem teljesen elégedett, míg Szentes Lázár, a szombathelyiek vezetőedzője szerint igazságos döntetlen született. Tomiszlav Szivics, a DVTK szakvezetője a kihagyott helyzetek miatt bánkódik.

„Hiányérzetem van, mert mindenképpen három pontot szerettünk volna szerezni, de nagy szó, hogy döntetlent értünk el, és elindultunk felfelé, mert nem szeretnénk kiesni. Mi tűntünk jobb csapatnak, nálunk volt a labda, mi próbáltunk kezdeményezni. Remélem, minél feljebb jutunk a tabellán, nagyon jó játékosokat igazoltunk a télen” – mondta Németh.Németh.

Szentes Lázár, a Szombathelyi Haladás vezetőedzője szerint igazságos döntetlen született.

„Ez egy ikszes meccs volt – mondta Szentes. – Az egész felkészülésünk arról szólt, hogy begyakoroljuk a pontos, lapos passzokat, de ezen a talajon nem tudtuk játszani a játékunkat, s csak a második félidőre tudtunk váltani. Nem lehetett mit csinálni, fel kellett ívelni a labdát. Örülünk az egy pontnak.”

Szentes a jövőben is számít a fiatalokra, és abban bízik, hogy hamarosan formába lendül a csapat.

„Bízom benne, hogy egyre több fiatal játékos tűnik fel, s ha kiérdemlik, játszani fognak. Maga a mérkőzés nem volt jó, szörnyű volt a pálya. Csak a pontszerzésnek örülhetünk. Hosszú menetelés áll előttünk, tizenkét meccs van hátra. Bízunk abban, hogy jobban fogunk játszani” – tette hozzá a szombathelyiek mestere.

Tomiszlav Szivics, a DVTK szakvezetője a kihagyott helyzetek miatt bánkódik.

„Két pontot veszítettünk, nagyon csalódott vagyok. Voltak lehetőségeink, voltak ziccereink, nem tudom, mi kellett volna még, hogy betaláljunk. Az a véleményem, hogy veszítettünk két pontot” – értékelt Szivics.

A vendégek mestere sem volt kibékülve a talajjal, de többet vár a játékosaitól.

„Csodajátékról nem lehetett beszélni ezen a pályán, de azt gondolom, hogy több helyzetet kialakítottunk, amiből gólokat kellett volna szerezni. Nem szoktam örülni egy pontnak, most sem teszem. Javítani kell a helyzetkihasználásunkon, és akkor legközelebb meglesz a három pont. Van még tizenkét forduló, tenni kell a dolgunkat, és ki kell hoznunk magunkból a maximumot.”

A mérkőzésen csereként pályára lépett Koman Vladimir, akinek ez volt az első magyar élvonalbeli meccse. Szivics örül a válogatott labdarúgó érkezésének, de türelemre int.

„Egy olyan játékosnak, aki egy évet kihagyott, kell egy kis idő, hogy formába lendüljön. Nagyon jó futballista, de fel kell építeni, hogy újra elérje azt a szintet, amikor válogatott játékos volt” – tette hozzá a diósgyőriek vezetőedzője.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik